Român mort în străinătate, o asociație îi caută rudele din România

Un cetățean român cu ultimul domiciliu înregistrat în Timișoara a decedat recent la Paris, iar o asociație din diaspora face eforturi pentru a identifica și contacta familia acestuia.

Vasile Daraban, în vârstă de 68 de ani, a încetat din viață la data de 27 noiembrie, în jurul orei 17, la Spitalul Victor Dupouy din Argenteuil din capitala Franței.

În ciuda investigațiilor, până în prezent nu au fost identificate rudele bărbatului în România, acesta având asupra sa doar o Carte de Identitate expirată, emisă de autoritățile din județul Timiș.

Daraban-Vasile

Situația sa complicată indică posibilitatea ca Vasile Daraban să fie înmormântat departe de familia sa, dacă aceasta nu va fi localizată în timp util.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un apel către public a fost făcut prin intermediul Facebook de către o reprezentantă a Asociației Române pentru Sprijin și Dezvoltare din Paris, relatează newsar. Mesajul apelului a fost clar:

„Astăzi fac apel la dumneavoastră pentru a găsi familia defunctului DARABAN VASILE, cu ultimul domiciliu în Timișoara… La numai 68 de ani s-a stins din viață ieri, 27 noiembrie, ora 17, la Paris, spital Victor Dupouy 95100 Argenteuil.”

Asociația speră că prin distribuirea acestor informații și a unei copii a cărții de identitate a decedatului, persoanele care îl cunosc pe Vasile Daraban sau familia acestuia vor putea oferi informații esențiale care să permită repatrierea corpului și înmormântarea acestuia în România.

Acest caz subliniază dificultățile cu care se pot confrunta cetățenii români din diaspora în situații de criză, precum și importanța rețelelor comunitare și a organizațiilor de sprijin pentru diaspora în astfel de momente dificile.

@rotalianul