Român mort la un spital din Italia după ce a fost bătut crunt. Înainte de a deceda a dezvăluit numele ucigașului său

Un cetățean român în vârstă de 53 de ani a murit la spitalul din Rivoli (Piemonte) după ce a fost bătut de un bărbat al cărui nume l-a dezvăluit înainte de a deceda. Ucigașul, și el de naționalitate română, este căutat acum de polițiști.

Se numea Andrei Dănilă și trăia într-o baracă improvizată, construită într-un pasaj subteran de pe șoseaua de centură din Collegno, la jumătatea distanței dintre Ikea și centrul comercial La Certosa.

Sărac, dar inofensiv, Andrei nu crease niciodată probleme majore (în trecut au fost pe numele său doar plângeri pentru niște furturi mărunte). Trăia sub pasajul respectiv, într-o sărăcie extremă, fără niciun ajutor din partea serviciilor sociale sau ale asociațiilor care sprijină persoanele fără adăpost. De acolo, din ceea ce numea „casa” lui, bărbatul român a sunat duminică după-amiază la 112: „Ajutați-mă, am fost bătut. Mă simt rău.”

Pe lângă echipajul sanitar de la 118, la fața locului au intervenit carabinierii. Când a fost găsit, Andrei mai putea vorbi și a povestit în linii mari ce s-a întâmplat: „Am fost bătut azi dimineață – le-a spus militarilor – de un alt bărbat fără adăpost, român ca și mine. Apoi m-am întors aici, dar m-am simțit din ce în ce mai rău”.

Câteva cuvinte, suficiente pentru a-i pune pe carabinieri pe urmele atacatorului dar nu pentru a clarifica complet ce s-a întâmplat. În special, poveștii îi lipsesc două elemente fundamentale: locul și motivul atacului. Însă Andrei nu a mai putut continua, rănile la cap erau prea grave, iar ambulanța l-a transportat rapid la secția de urgență a spitalului din Rivoli, unde a murit, din păcate, la câteva ore după internare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cercetările, coordonate de procurorul Rossella Salvati, vizează acum urmărirea fugarului, un român cu precedente pentru furturi. Gările, trenurile și autobuzele, toate mijloacele de transport care ar putea fi folosite de o persoană fără adăpost pentru a se îndepărta din zonă, sunt sub continua supraveghere a forțelor de ordine.

A fost programată autopsia trupului neînsuflețit pentru a se clarifica dacă loviturile primite în zona capului au fost cele care au cauzat sau nu moartea românului Andrei Dănilă.