Român numit în Italia „hoțul cu ciocanul roșu”, prins de poliție după ce a dat mai multe spargeri

După un val de furturi în zonele Pianoscarano și San Pellegrino din Viterbo (Lazio), „hoțul cu ciocanul roșu” a fost prins de poliție. Acest nume i-a fost atribuit datorită obiceiului său de a sparge vitrinele magazinelor folosind un ciocan cu mâner roșu. Hoțul este un român în vârstă de 28 de ani, menționează Viterbo News24.

Totul a început acum aproximativ o săptămână cu o efracție în restaurantul Olio D’oliva din Via San Lorenzo, apoi, în zilele următoare, au fost vizate numeroase alte afaceri comerciale, printre care:

Un salon de înfrumusețare de pe Via delle Fabbriche, un pub-restaurant din Piața Santa Maria Nuova, un cabinet stomatologic din Via Sant’Andrea, un spațiu comercial gol care a găzduit odată o măcelărie, în Via Cardinal La Fontaine și, în cele din urmă, o faimoasă cafenea situată la colțul dintre Piazza Fontana Grande și Via delle Fabbriche.

Trebuie subliniat faptul că doar ultimele trei spargeri din listă sunt atribuite aceleiași persoane, pentru celelalte există doar suspiciunea că ar putea fi opera aceleiași mâini.

De asemenea, este misterios motivul care l-a determinat pe hoț să spargă vitrina unui magazin gol de ani de zile.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În toate cazurile, tehnica a fost aceeași: un geam spart cu un corp contondent, apoi hoțul intra în interiorul magazinului, furând tot ce era la îndemână.

Bărbatul, un român de 28 de ani, cu antecedente de infracțiuni împotriva proprietății, a fost prins la scurt timp după ultima spargere, cu mâinile pline de sânge și într-o stare puternică de agitație, asupra sa fiind găsite două carduri de credit furate și un ciocan.

Se pare că imediat după ce a spart vitrina de la o cafenea hoțul a fost interceptat de o patrulă a poliției. Datorită înregistrărilor camerei de supraveghere a unui magazin din apropiere, care l-ar fi surprins cu ciocanul roșu în mână, s-a putut dovedi că el este autorul spargerilor.

Împotriva lui a fost emis un proces-verbal în stare de libertate pentru vandalizare agravată, furt și complicitate la furt.