Un român plecat la muncă în străinătate la 20 de ani a cedat și s-a sinucis după numai trei ani

Emilian Aboaice, un tânăr de naționalitate română în vârstă de numai 23 de ani, a fost găsit mort pe stâncile din proximitatea orașului britanic Eastbourne (East Sussex).

Potrivit anchetei autorităților engleze, citate de publicația locală Sussex Express, conaționalul nostru ar fi ajuns în urmă cu trei ani în Marea Britanie, iar în urmă cu câteva luni a decis să-și ia viața.

Joi, 27 octombrie, Primăria Eastbourne a aflat că Emilian, un lucrător în servicii IT care locuiește în localitatea Bicester (Oxfordshire), a decedat la data de 22 iunie 2022 la Birling Gap (o destinație turistică populară datorită stâncilor și plajei minunate din calcar alb).

Emilian s-a născut în România și a locuit acolo împreună cu părinții săi până în anul 2019, când s-a mutat în Marea Britanie cu ajutorul unchiului său, Ionuț Aboaice.

Ionuț a spus despre nepotul său: „A fost un introvertit cu o mare pasiune pentru calculatoare. Era timid și retras, dar mi-a spus la telefon că se descurcă bine și că face exact munca la care visase”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Totuși, unchiul său a precizat faptul că Emilian i-ar fi spus că în ultima perioadă a trecut prin momente de depresie și a fost nevoit să consulte un psihiatru.

Poliția a fost contactată de persoana care l-a găsit pe Emilian în dimineața zilei de 22 iunie, în jurul orei 9:00, la baza stâncilor. Paza de coastă a participat și ea la recuperarea trupului neînsuflețit.

Poliția a dezvăluit apoi că tânărul român a mai avut o încercare de a-și lua viața, la data de 18 aprilie 2022.

Alan Craze, medicul legist din East Sussex, a confirmat faptul că Emilian Aboaice și-a pus singur capăt zilelor.

IMPORTANT: Dacă te afli în Marea Britanie, ești afectat de depresie și ai nevoie de ajutor, poți contacta o organizație de caritate la numărul de telefon: 116 123.