Un român plecat la muncă în străinătate a publicat lista cu banii pe care îi cheltuie lunar: „Dacă ne mai trebuie, ne mai împrumutăm”

Un cetățean român plecat la muncă în Spania a întocmit o listă cu cheltuielile fixe pe care le are lunar, chirie, hrană, transport, internet etc. și a ajuns la suma de peste 1800 de euro. „Restul, dacă ne mai trebuie, ne împrumutăm. Ați vrut Spania, luați Spania”, a scris el la final. A publicat lista pe Facebook și reacțiile românilor nu au întârziat să apară.

Majoritatea celor care și-au spus părerea sunt de acord că totul este adevărat și că într-adevăr cheltuielile ajung la sumele specificate, ba chiar cineva a fost de părere că „dacă mai ai și copii nici cu trei locuri de muncă nu trăiești cum trebuie și nu reușești să aduni bani.”

„Și în Italia s-a scumpit totul anul acesta, la fiecare produs s-a adăugat minim un euro în plus, ba chiar prețurile s-au dublat la anumite produse. Bine că nu dau 200 de euro pe țigări”, a comentat un român care locuiește în Italia.

„E cam ieftin, stai să vezi în Londra”, a scris un român care probabil locuiește în Marea Britanie.

„Păi dacă atâta faceți, atât primiți! Dacă făceai o facultate de programator, nu duceați lipsă!!! Un bun programator are 8mii – 10 mii de euro… E tot una cu tine???”, i-a atras atenția o altă persoană.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit unui studiu care a fost prezentat şi în presa internaţională, aproximativ 1,3 milioane de români ar fi revenit definitiv în țară în anii 2020-2021, precizează Ministerul Muncii din România.

Restricțiile de circulație din pandemie și încetarea activităților economice din diverse domenii au fost principalul factor care i-a convins pe mulți români să se întoarcă acasă în 2020. Experții consideră însă că „acest val” s-a întors doar temporar, și că celor care au revenit nu li s-a oferit niciun motiv să rămână în țară.

@rotalianul