Român prins fără bilet în avion. Zborul a fost anulat

Un incident neobișnuit a avut loc marți seară, 25 iulie 2023, la Aeroportul Internațional din Viena, când un zbor al companiei Austrian Airlines (AUA) cu destinația București a fost anulat din cauza unui pasager clandestin, cetățean român, care a reușit să treacă de controalele de securitate și să se urce la bord fără un bilet valabil.

Autoritățile aeroportuare și poliția au intervenit prompt, escortând pasagerul neautorizat în afara aeronavei și demarând o amplă operațiune de verificare a întregului avion, relatează Puls24.

Purtătorul de cuvânt al poliției a subliniat că investigațiile sunt în desfășurare pentru a clarifica cum a reușit bărbatul român în vârstă de 35 de ani să treacă de punctul de control al aeroportului fără a avea un bilet valabil.

Detalii privind metoda folosită de pasagerul clandestin nu au fost dezvăluite, stârnind curiozitatea opiniei publice și a autorităților în ceea ce privește eventuale vulnerabilități ale sistemului de securitate al aeroportului.

Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al poliției, Raimund Schwaiglehner, cetățeanul român nu a opus rezistență și a fost predat autorităților fără incidente majore. De asemenea, s-a constatat că bărbatul nu avea antecedente penale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Compania aeriană a asigurat că nu au existat riscuri de securitate în timpul incidentului, menționând că pasagerul clandestin trecuse anterior prin controalele de securitate în mod normal.

Cu toate acestea, din motive de precauție, întreaga aeronavă a fost supusă unui control de securitate amănunțit, conform procedurilor standard implicate în astfel de situații.

Din cauza acestei situații neobișnuite, zborul spre București a fost anulat. Compania aeriană austriacă a asigurat pasagerii că vor fi preluați de o altă aeronavă în dimineața următoare pentru a-și continua călătoria către destinație.