Român prins în Italia cu mașina înmatriculată în România, 400 de euro amendă și autoturismul confiscat

Un cetățean român domiciliat la Cividate al Piano, provincia Bergamo din Lombardia, a fost amendat în seara de sâmbătă, 10 decembrie, cu 400 de euro pentru că autoturismul personal cu care circula era înmatriculat în România, deși el avea mai mult de trei luni de rezidență în Italia.

Mașina a fost confiscată de polițiștii locali și îi va fi returnată doar dacă o înmatriculează în Italia sau dacă dovedește că o va duce în România, precizează Prima la Martesana.

Legea prevede că în termen de trei luni de la dobândirea reședinței în Italia, posesorul autoturismului să obțină numere de înmatriculare italiene.

Sâmbătă seara, în jurul orei 21:30, pe viale Lombardia din localitatea Brugherio, polițiștii au verificat un autovehicul înmatriculat in Romania, condus de G.G., cetățean român cu domiciliul în Cividate al Piano.

Șoferul era proprietarul autovehiculului și la control a prezentat un act de identitate și un permis de conducere, ambele eliberate de autoritățile din Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Permisul era eliberat în anul 2012, iar cartea de identitate în anul 2019, ceea ce a dovedit că era de foarte mult timp rezident în această țară.

Bărbatul a primit o amendă de 400 de euro, iar mașina i-a fost pusă sub sechestru și confiscată.

Automobilul îi va fi returnat doar dacă îl înmatriculează în Italia sau dacă îl va duce în România.

De la 1 februarie 2022, proprietarul unui vehicul înmatriculat în orice alt stat decât Italia, care își transferă reședința în Peninsulă, poate circula liber pe teritoriul național timp de trei luni.

După perioada de trei luni, vehiculul trebuie să fie înregistrat în Arhiva Națională a Vehiculelor (adică să obțină plăcuță de înmatriculare italiană), sau transferat în străinătate.

@rotalianul