Român rezident în Italia face accident cu mașina înscrisă în România și fuge de la fața locului, apoi simulează furtul autovehiculului alături de concubina sa

Totul a început în data de 13 decembrie 2018, când o patrulă din localitatea italiană Florența a intervenit în zona Lungarno degli Acciaiuoli, unde au găsit un automobil Alfa Romeo cu numere românești abandonat pe stradă, accidentat și fără a putea fi mișcat din cauza unei rupturi la roata pe partea dreaptă din față. Avariile mașinii se pare că au fost provocate după ce automobilul Alfa Romeo ar fi lovit partea din spate, stânga, a unei alte mașini parcate pe aceeași stradă.

Având în vedere că șoferul mașinii Alfa Romeo, care era înmatriculată în România, nu era de găsit niciunde, autovehiculul a fost pus sub sechestru și transportat în depozitul comunal până la identificarea șoferului, se comunică pe site-ul oficial al primăriei din Florența.

În ziua următoare, însă, mai exact pe 14 decembrie, o femeie română s-a prezentat la depozit pentru a lua mașina, susținând că îi aparține, că i-a fost furată și arătând polițiștilor totodată și denunțul făcut la carabinieri în data de 13 decembrie 2018 pentru furtul autovehiculului. În denunț, femeia română afirma că mașina Alfa Romeo i-a fost furată în dimineața aceleiași zile de 13 decembrie de lângă un local unde s-a deplasat să-l ia pe concubinul său, originar din România și el.

Luată la întrebări de agenții de poliție, femeia se pare că s-a pierdut și a schimbat versiunea faptelor, declarând că, de fapt, ea se afla acasă în acea dimineață și că mașina se afla în posesia concubinului său, care când s-a întors și el acasă i-a spus acesteia că mașina i-a fost furată, iar apoi ea fost la carabinieri să facă denunțul pentru furt.

Comparând cele două versiuni oferite de femeie și găsind multe contradicții între ele, agenții au înțeles că femeia română încearcă să simuleze furtul mașinii, așadar au convocat-o pe aceasta la secția de poliție în data de 21 decembrie 2018. Cu ea, a fost prezent și concubinul acesteia, care a mărturisit că se afla el la volanul mașinii și că a provocat un accident în dimineața zilei de 13 decembrie 2018 ca mai apoi, speriat, să fugă de la fața locului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În acest context, femeia română riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 3 ani pentru simularea unei infracțiuni, în timp ce concubinul său a primit numeroase amenzi dar și 9 puncte scăzute de pe permisul de conducere: o amendă de 296 de euro și scăderea a 4 puncte de pe permisul de conducere pentru că a provocat un accident și a fugit de la fața locului;  amendă de 113,33 euro și 5 puncte de pe permisul de conducere pentru că a condus cu viteză excesivă pe timp de noapte, provocând astfel un accident; și o altă amendă 498 de euro pentru că a circulat la bordul unui autovehicul cu numere străine, deși este rezident în Italia de mai bine de 60 de zile.