Român salvat de la înec în Italia. S-a băgat în mare, deși era interzis scăldatul

Un gest de mare curaj a salvat astăzi viața unui tânăr de naționalitate română pe plaja din Torre di Paestum, provincia Salerno.

Marea era agitată, iar steagurile roșii fluturau pe tot litoralul, semnalând pericolul. Cu toate acestea, tânărul nostru conațional s-a aventurat în apele mării, relatează Info Cilento.

Ennio Francia, membru al Comitetului local al Crucii Roșii din Agropoli și Cilento, și ofițer al Corpului Militar CRI din Salerno, a observat că băiatul avea probleme în apă și striga după ajutor.

Fără să stea pe gânduri, italianul a plonjat curajos în apă, luptând cu valurile pentru a ajunge la tânărul aflat în dificultate și care striga tot mai disperat.

În paralel, salvamarii de la stabilimentul balnear La Siesta s-au mobilizat, folosind un colac de salvare și o funie pentru a ajunge la tânărul român.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Prin intervenția promptă și curajoasă a salvatorilor, Denis a fost adus în siguranță la mal, nevătămat. Un final cu adevărat fericit.

„Am fost foarte bucuros să-l pot ajuta pe acel tânăr,” a declarat Ennio Francia:

„A fost o situație cu adevărat dificilă, dar am reușit să rămân calm și să-l salvez pe Denis. Le sunt recunoscător salvamarilor de la La Siesta pentru ajutorul lor și tuturor celor care au asistat la întregul eveniment și care s-au rugat pentru viața băiatului.”

„Suntem mândri de salvamarul nostru, Gaetano Caputo,” a adăugat managerul stabilimentului balnear La Siesta.

„A demonstrat mare profesionalism și promptitudine în a oferi ajutor. De asemenea, îi suntem recunoscători lui Ennio Francia pentru gestul său eroic. A fost un adevărat erou.”