Un artist român se prezintă la X Factor spunând că este din Italia. Cezar Ouatu, contestat de conaționalii săi

În a doua etapă a show-ului „X Factor” din Marea Britanie, în care doar şase dintre cei mai buni concurenţi ai unei categorii trec mai departe, românul Cezar Ouatu s-a prezentat ca fiind din Italia. Artistul, născut și crescut în România, nu a făcut nici o referire la țara sa de origine.

Cei patru membri ai juriului, Simon Cowell, Robbie Williams, Ayda Williams şi Louis Tomlinson, au avut numai cuvinte de laudă privind interpretarea lui Cezar, ridicându-se în picioare la finalul momentului artistului. La sfârşitul interpretării, Ouatu a căzut în genunchi şi a mulţumit prin gesturi publicului, care l-a aplaudat minute-n şir.

Interpretarea perfectă din concurs a trezit însă numeroase reacții negative în rândul românilor, care l-au putut urmări pe artist spunând că este din Italia.

Cine este Cezar Ouatu

În 2013, Cezar a reprezentat România la Eurovision Song Contest, cu piesa „It’s my life“, compusă de Cristian Faur, pe scena Malmö Arena (Suedia). În finală a ocupat locul 13.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cezar (Cezar Ouatu) s-a născut în România, într-o familie de muzicieni, astfel că frecventarea cursurilor Liceului de Muzică şi Arte din Ploieşti a fost opţiunea firească. După studii de pian şi cor a început, în 1998, să studieze canto şi muzica barocă, descoperindu-şi vocea de contratenor. În 2001 a fost admis la Conservatoriul „Giuseppe Verdi” din Milano, la clasa celebrei profesoare Margaret Hayward, şi a absolvit în 2004 cu calificativul maxim. În paralel, el a urmat cursuri de măestrie cu Jordi Savall, Sara Mingardo, René Clemencic şi Mariana Nicolesco.

Contratenorul deţine mai multe premii internaţionale la concursuri de prestigiu printre care: Francisco Viñas – Barcelona (cel mai bun contratenor), Competizione dell’Opera din Dresda (premiul întâi absolut), Riccardo Zandonai Riva del Garda – premiul special al juriului, Renata Tebaldi – San Marino (premiul baroc), Spiros Argiris – Sarzana (premiul întâi absolut) şi Hariclea Darclée – Brăila (premiul de excelenţă).