Român și italiancă, acuzați că au provocat moartea unui italian care a căzut de la fereastră

Mario Mulas, un om de afaceri italian în vârstă de 75 de ani, a fost găsit mort în viale Elmas, din orașul Cagliari, după ce a căzut de la fereastra locuinței sale.

Ceea ce inițial părea un accident nefericit, a luat o întorsătură neașteptată după ce două persoane au fost reținute în legătură cu moartea sa.

Cei doi suspecți, un bărbat român, Ciprian Baiceanu, în vârstă de 46 de ani, și o femeie italiană, Ilaria Gaviano. de 39 de ani, sunt acuzați de jaf agravat, dar poziția lor în cadrul acestui eveniment nefericit se agravează, informează Casteddu Online.

Potrivit informațiilor reconstituite de poliție, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 8 octombrie, bărbatul italian a fost atacat și jefuit în propria casă de către cei doi suspecți, care i-au furat portofelul, telefonul, cheile de la două mașini și alte obiecte personale.

Portofelul conținea încasări din livrări în cecuri și numerar, un card bancar și unul PostePay Evolution legate de un cont bancar împărțit cu soția, plus permis de conducere, carte de identitate și card sanitar.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Înainte de a fugi cu autoutilitara Fiat Doblò a bărbatului, aceștia l-ar fi încuiat într-o cameră și i-ar fi luat telefonul mobil pentru a-l împiedica să ceară ajutor.

El ar fi încercat să iasă din cameră pe fereastră, dar și-a pierdut echilibrul, căzând de la o înălțime de aproximativ 6 metri. Impactul cu solul i-a fost fatal, decedând pe loc.

WhatsApp-Image-2023-10-10-at-09.49.47-800x600
Clădirea în care locuia italianul mort după ce a căzut de la fereastră. Sursa foto: Sardinia Post

Ancheta a luat avânt după ce a fost găsit furgonul care îi fusese furat lui Mario Mulas. În urma unor investigații minuțioase, polițiștii au reușit să înțeleagă ce s-a întâmplat și să identifice presupușii autori ai infracțiunii, care au fost arestați.

Italianca ar fi fost cea care l-a încuiat pe bărbat în apartament, inclusiv blocând ușa de acces de la camera unde se afla.

Ilaria Gaviano este, de asemenea, acuzată pentru utilizarea necorespunzătoare a cardului bancar al victimei, în complicitate cu o altă persoană, efectuând două plăți POS la o tutungerie.

În apartament, polițiștii au găsit un pahar cu urme de ruj, precum și un articol vestimentar feminin. Tehnologia a jucat de asemenea un rol esențial în investigații, camerele de supraveghere și telefonul mobil furat, localizat în zona Is Mirrionis, fiind elemente-cheie în elucidarea evenimentelor.

Nu numai că a fost validată reținerea lor pentru jaf agravat, dar judecătorul de instrucție a semnat și o măsură de precauție în închisoare, cu acuzația de omor ca urmare a unui alt delict comis.

Cei doi și-au susținut nevinovăția: „Când am plecat, el dormea”, a declarat femeia de 39 de ani. Probele pe care investigatorii le-au găsit la fața locului indică totuși o altă dinamică e evenimentelor.