Un român și un moldovean morți de frig în Italia. „L-am ținut de mână până la capăt”

Un român și un moldovean, ambii fără domiciliu, au murit în ultimele ore în Italia din cauza frigului și a condițiilor de viață precare.

Cetățeanul român, în vârstă de 60 de ani, pe nume Vasile Trotea, a fost găsit mort în dimineața de miercuri, 21 decembrie, în baraca improvizată pe care și-o construise la Rimini, în zona centrului comercial Le Befane.

Conform primelor informații, bărbatul s-ar fi simțit rău în timpul nopții și nu a mai reușit să ceară ajutor. De asemenea, frigul din noaptea precedentă a avut un rol important în decesul bărbatului.

Trăia într-o baracă construită din paleți de lemn, tablă și cartoane, pe un câmp de lângă distribuitorul de metan, în zona centrului comercial Le Befane.

Baraca improvizată în care a decedat bărbatul român. Sursa foto: Rimini Today

În apropiere, prietenul lui, un alt bărbat fără adăpost, și-a construit același tip de baracă. A fost acesta din urmă cel care astăzi, în jurul orei 11:00, a descoperit trupul fără viață al bărbatului român. Poliția a intervenit la fața locului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ion Bîstrițchi, moldovean mort la Verona în aceleași condiții

În noaptea dintre 19 și 20 decembrie, în apropierea fostei cazărmi abandonate Riva di Villasanta, din Verona, a murit Ion Bîstrițchi, în vârstă de 55 de ani, originar din Republica Moldova. Și el trăia pe străzi, fără un acoperiș deasupra capului.

„A băut ca să se încălzească. La un moment dat ne-a spus că este amețit. L-am ținut de mână până la capăt”, au povestit prietenii săi.

Ion a fost contabil, dar acum trei ani s-a despărțit de soția sa, a rămas fără casă și printr-o conjunctură nefericită ajunsese să trăiască din cerșit.

„S-a întâmplat pe la trei și jumătate”, a povestit un tânăr moldovean căruia „Ion îi era ca un tătic.”

„Avea 55 de ani, acum doi-trei ani a divorțat de soția sa și a rămas fără niciun adăpost. A fost contabil bancar, apoi și-a pierdut acel loc de muncă. Un om bun, ne-a ajutat pe toți. Are doi copii în Moldova, scrieți-i corect numele și prenumele, să sperăm că ajunge vestea și la ei”, a mai spus pun prieten de-ai săi.

A fost chemată ambulanța, dar încercările personalului sanitar de a-l resuscita pe bărbatul moldovean au fost inutile.