Un român a stabilit o performanță unică la nivel mondial, a traversat înot Canalul Bristol din UK

Avram Iancu a devenit, joi seară, 28 iulie, primul român care a traversat înot Canalul Bistrol. „În urmă cu două luni eram în spital, internat prin secția de primire Urgențe iar astăzi am trecut înot din Anglia în Țara Galilor traversând Canalul Bristol.”

Avram Iancu este de profesie bibliotecar și este originar din Petroșani.

„Sunt onorat să devin primul român care traversează celebrul canal care are curenți marini deosebit de puternici.

Sunt, de asemenea, onorat să constat că această traversare a făcut ca inimile românilor din Țara Galilor și Anglia să rezoneze cu această acțiune românească.

Mulțumesc tuturor pentru implicare și mai ales celor aproximativ 50 de români care m-au așteptat la final”, a scris el pe Facebook.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cursa, de 28 de km, a fost supravegheată de Bristol Channel Association, entitatea juridică care guvernează înotul în acest canal şi care organizează traversarea în mod oficial, pilotul, copilotul şi observatorul fiind englezi.

„Așadar, înotul meu este recunoscut de BCSA și va fi recunoscut de către toate marile organizații mondiale de înot cum ar fi World Open Water Swimming Association sau Marathon Swimmers Federation. Vă mulțumesc, români, pentru iubirea și admirația voastră! Mulțumesc presei care a relatat această reușită a României! Mulțumesc echipei mele de suport, tuturor românilor din UK care au fost alături de mine!
Mulțumesc lui DUMNEZEU!”, a mai postat înotătorul român.

Anul acesta, Avram Iancu a obţinut titlul de „Performance of the Year” din partea Organizaţiei Mondiale de Înot în Ape Deschise – World Open Water Swimming Association (WOWSA), pentru că în anul 2021 a reuşit să înoate 26 de kilometri împotriva curentului pe Dunăre, într-un timp de 18 ore şi 30 de minute, o premieră mondială.

Între performanţele sale se numără traversarea înot a Canalului Mânecii, în august 2016.