Un român a violat în Italia o femeie care a leșinat după ce a bătut-o cu brutalitate și a strâns-o de gât

Faptele s-au petrecut într-un apartament din localitatea italiană Pisa, în provincia cu același nume, situată în regiunea Toscana, unde locuia un bărbat român, sosit în Italia cu numai o lună înainte.

Ionel Ionașcu, în vârstă de 41 de ani, este acuzat că a bătut cu brutalitate o italiancă și a sugrumat-o până când femeia a leșinat, ca mai apoi să o violeze în timp ce aceasta era inconștientă, relatează publicația Il Tirreno.

Ionașcu ajunsese în Italia în luna ianuarie 2022 pentru un loc de muncă ocazional. În noaptea dintre 1 și 2 februarie, el a cunoscut o femeie de 33 de ani, originară din provincia Pisa, într-un bar din zona gării.

Cei doi au petrecut puțin timp împreună, apoi bărbatul român a început să-i facă avansuri sexuale. Femeia l-a respins însă, moment în care Ionașcu a început să o lovească fără milă cu pumnii în față și în zona abdomenului.

Agresorul a început apoi să o strângă pe femeie de gât până a leșinat. În dimineața următoarea, ea s-a trezit în patul lui Ionașcu, cu el lângă ea, plină de răni și dureri în tot corpul, inclusiv în zona genitală, semn că a fost supusă unui raport sexual.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Victima l-a implorat atunci pe bărbat să o ducă acasă la familia ei, promițându-i totodată că nu-l va denunța la forțele de ordine.

Românul de 41 de ani a avut un moment de compasiune în acel moment și a ascultat-o pe femeia pe care aproape o ucisese cu câteva ore înainte. Astfel, a urcat-o în mașină și condus-o la locuința ei.

Violatorul nu a crezut-o pe femeie însă când ea a spus că nu-l va denunța, iar acest lucru este demonstrat de faptul că, imediat după ce a lăsat-o la casa ei, Ionașcu a fugit din Pisa.

Odată intrată în locuința ei, în schimb, femeia a sunat la 118 și a chemat o ambulanță, iar personalul medical, când a văzut în ce condiții se află, a dus-o imediat la spitalul „Felice Lotti” din Pontedera.

Femeia a fost internată astfel în stare critică, cu mandibula și zece coaste fracturate, nasul rupt și o traumă gravă în zona toracelui.

Medicii au alertat imediat forțele de ordine și a fost deschisă apoi o anchetă care, în scurt timp, a dus la identificarea lui Ionel Ionașcu ca fiind autorul faptelor. El a fost arestat și se află deja în închisoare de aproape un an de zile.

După finalizarea investigațiilor, infractorul român a fost trimis în judecată, acuzat fiind nu numai de viol, dar și de tentativă de omor asupra italiencei de 31 de ani.

Ajuns în fața judecătorului pentru audiențe preliminarii, Giuseppe Laghezza, de la Tribunalul din Pisa, în cursul zilei de ieri, 11 ianuarie 2023, Ionașcu a ales judecata directă, recunoscând infracțiunile de care este acuzat pentru a obține o pedeapsă mai mică decât cea stabilită prin lege.

Procuroarea Flavia Alemi, care se ocupă de caz, i-a cerut judecătorului ca inculpatul să fie condamnat la 14 ani și 8 luni de închisoare pentru faptele sale.