Româncă accidentă pe un versant al vulcanului Etna. Nu purta încălțăminte adecvată

O turistă de naționalitate română a fost recuperată de echipele de salvamontiști după ce s-a accidentat la un picior în zona Craterelor Silvestri, în apropierea refugiului Sapienza, de pe versanții sudici ai vulcanului Etna din Sicilia.

Femeia, în timp ce parcurgea traseul turistic al Craterului Silvestri Inferior alături de familia sa, a suferit o leziune la gleznă din cauza terenului neregulat, format din lavă solidificată, provenită din erupțiile vulcanice.

Se pare că ceea ce a contribuit la accidentarea conaționalei noastre a fost alegerea necorespunzătoare a încălțămintei pentru un astfel de teren, menționează Catania Today.

Deși traseul către vârful conului vulcanic este ușor accesibil datorită proximității sale de parcarea adiacentă și drumul asfaltat, acesta rămâne dificil și trebuie parcurs cu precauție.

Echipele de salvare au ajuns rapid la femeia rănită, au imobilizat membrul afectat și au transportat-o cu o targă specială până la drumul asfaltat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acolo, personalul medical de la 118 a preluat-o și a asigurat transportul spre spital pentru îngrijiri medicale adecvate.

Craterele Silvestri reprezintă un ansamblu de cratere vulcanice situate pe versanții sudici ai vulcanului Etna, în Sicilia.

Crateri_delle_eruzioni_2001-2002,Etna

În prezent, ele nu sunt active din punct de vedere eruptiv, dar reprezintă o populară atracție turistică datorită originii lor vulcanice și a peisajelor impresionante pe care le oferă.

Aceste cratere au fost formate în urma unei erupții din anul 1892. De atunci, au devenit un punct de referință pentru cei interesați de geologie și vulcanologie, dar și pentru turiștii obișnuiți care doresc să experimenteze frumusețea și misterul unui astfel de peisaj.

Craterele sunt situate la o altitudine de aproximativ 2000 de metri și se află în apropiere de Refugiul Sapienza, unul dintre principalele puncte de plecare pentru excursiile către vârful Etna.

Pe lângă aspectul lor geologic, Craterele Silvestri oferă și o panoramă spectaculoasă asupra coastelor estice ale Siciliei.

Distribuie acest articol