Românca acuzată că și-a asasinat soțul italian spune că voia doar să-i dea o lecție. „Era bețiv și agresiv”

Nicoleta Postolici, tânăra de 31 de ani din localitatea Buciumeni, județul Galați, care este acuzată de autorități că a plătit doi tineri pentru a-i ucide soțul, un bărbat italian de 64 de ani, și-a recunoscut parțial vina, dar spune că a vrut doar să-i dea o lecție acestuia. Femeia a declarat în fața anchetatorilor că soțul ei, Mario Monaco, devenise agresiv din cauza dependenței de alcool și de aceea a plătit doi bărbați pentru a-l intimida.

Nicoleta Postolici, femeia acuzată că a plătit doi bărbați pentru a-i ucide soțul. Foto: A1.ro

„Au recunoscut nuanţat. Inculpata susţine că a dorit să-i ofere o lecţie soţului ei, care devenise agresiv pe fondul consumului de băuturi alcoolice, iar cei doi inculpaţi susţin că acelaşi lucru l-au dorit, practic să îl lovească pentru a-l intimida”, a declarat procuroarea Liliana Istrate, de la Parchetul Tribunalului Galaţi citată de ziarul Adevărul.

Vecinii cuplului spun însă că relația lor s-a stricat în urmă cu câteva luni, atunci când Nicoleta ar fi început o relație pe ascuns cu un tânăr de 21 de ani din Buciumeni, unde locuia și ea cu soțul ei. Martorii spun că certurile celor doi aveau la bază gelozia bărbatului italian care o acuza că-l înșeală, precum și că Nicoleta ar fi conceput, de fapt, fetița lor în vârstă de un an cu amantul ei. Pe de altă parte, aceiași martori confirmă și faptul că italianul a lovit-o pe soția sa de mai multe ori în trecut.

Potrivit sursei citate, martorii afirmă de asemenea că Nicoleta Postolici ar fi practicat prostituția în Tecuci pe la vârstă de 19 ani, apoi în Italia, unde l-a cunoscut pe Mario. Italianul s-ar fi îndrăgostit apoi de ea și cei doi s-au căsătorit, aceștia încercând să-și facă un viitor ca familie în satul natal al femeii din România.

Nicoleta și Mario. Foto: adevarul.ro

Când lucrurile au început să o ia razna și relația lor s-a stricat, italianul a devenit agresiv, iar Nicoleta spune că a decis să-i dea o lecție acestuia, motiv pentru care a plătit suma de 2.500 de lei amantului său și unui alt bărbat pentru a-l intimida pe soț. În seara zilei de 30 decembrie 2019, după o ceartă cu soțul care se pare că s-a lăsat din nou cu violență asupra româncei, Nicoleta a plecat la părinții ei, fapt care a fost confirmat atât de martori cât și de cei doi asasini.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urma ei, amantul Nicoletei și un alt bărbat, amândoi în vârstă de 21 de ani, au dat buzna peste italian și l-au bătut până l-au lăsat fără viață în locuința sa. Soția sa a revenit apoi la locuință și a sunat la 112, declarând că l-a găsit pe soțul ei mort în casă. Deși din primele investigații părea să fi fost vorba de un accident casnic, medicul legal a descoperit că decesul a fost provocat de fapt de lovituri aplicate pe corpul victimei, iar polițiștii au pus-o pe femeie atunci sub acuzație pentru omor calificat. Ulterior anchetatorii au descoperit că bărbatul italian fusese ucis de cei doi tineri,unul din Buciumeni și altul din Brașov, pe care Nicoleta i-a plătit pentru a-l agresa.

@rotalianul