Româncă acuzată în Italia că și-a răpit propriul copil. „Sunt disperată!”

Situația în care mamele românce își „răpesc” proprii copii din Italia pentru a se întoarce în România, a devenit o problemă majoră și o temă de dezbatere frecventă.

Aceste situații complexe pot fi marcate de conflicte și neînțelegeri severe între părinți, cu consecințe emoționale și psihologice semnificative asupra copiilor.

Florentina, o tânără mamă româncă, se confruntă cu acuzații grave înaintate de fostul ei partener. Bărbatul, care locuiește în Italia, o acuză că și-a răpit propria fiică, ducând-o în România fără acordul lui.

Florentina a decis să se întoarcă în țara natală împreună cu fetița, după ce fostul partener a rămas fără loc de muncă și fără o locuință în Italia. În ciuda acestor circumstanțe, bărbatul insistă ca fiica lor să rămână în Italia, în grija lui, chiar și în absența mamei.

Femeia a dezvăluit că fostul iubit a acuzat-o de răpire internațională și că deja a pierdut un proces în această privință. În pofida acuzațiilor, ea susține că inițial tatăl fetiței a fost de acord ca ea să ducă micuța în România.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Înțelegerea era ca ambele să revină în Italia după ziua de naștere a fetiței, dar cum asta nu s-a întâmplat neînțelegerile au escaladat, ducând la acuzația de răpire internațională de minori.

„Locuiam în Italia, fetița a fost recunoscută de tată. Fetița are cetățenie română, a fost recunoscută în Italia, pentru că are un certificat pe teritoriul Italiei. Când avea 9 luni, am venit cu fetița și i-am făcut certificat românesc, după care am mers în Italia, pentru a-i face alte documente și ne-am întrebat ce cetățenie o să alegem pentru fetiță și amândoi am decis că alegem cetățenie română”, a spus Florentina, la Acces Direct.

Situația este cu atât mai complexă, având în vedere că instanța a decis ca fetița să trăiască în Italia, alături de tatăl ei.

Mama e disperată și se teme că micuța va fi lăsată în grija unei bone, în loc să crească alături de ea. În prezent, este în desfășurare un alt proces legat de custodia minorului.