Româncă acuzată în Italia de răpirea propriului copil pe care îl are cu un italian. Riscă până la patru ani de închisoare

O româncă în vârstă de 44 de ani este judecată în Italia pentru răpirea propriului copil minor și nerespectarea unei decizii judecătorești.

Femeia, relatează ziarul Corriere Adriatico, a avut o relație cu un bărbat italian de 55 de ani, din localitatea Pergola (provincia Pesaro e Urbino din March) care avea legături de afaceri în România. Din relația celor doi s-a născut astfel un copil.

După încheierea relației cu antreprenorul italian, conaționala noastră a decis să plece înapoi în România și a luat și copilul cu ea.

Tatăl minorului a reușit să o găsească însă și a adus-o pe româncă și copilul lor înapoi în Italia, femeia fiind constrânsă să trăiască din nou sub același acoperiș cu bărbatul italian.

Odată întors în Italia, bărbatul a obținut custodia exclusivă a fiului său, tocmai pentru că mama acestuia fugise cu el.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În timpul conviețuirii forțate, femeia l-a denunțat pe italian pentru că ar fi agresat-o fizic, astfel că a fost dispusă temporar o separare, iar mama și copilul s-au mutat într-o altă locuință.

Profitând de acest moment, femeia a organizat din nou fuga în România. Ea a contactat o agenție de turism din Rimini pentru a organiza călătoria cu autocarul până în țara sa natală și a luat copilul cu ea, în ciuda interdicției exprese de a părăsi Italia fără acordul tatălui.

Femeia a fost acuzată astfel de răpirea minorului, deoarece a încălcat voința tatălui și i-a împiedicat exercitarea autorității și responsabilității parentale.

Ea a fost găsită, în țara noastră, dar refuză să se întoarcă în Italia. Procesul a început marți, 2 mai 2023, iar mama este acuzată de o infracțiune pentru care riscă să primească o pedeapsă cu închisoare de la unu la patru ani.

În plus, este judecată și pentru nerespectarea intenționată a unei decizii judecătorești, deoarece nu a respectat custodia exclusivă a minorului.

Românca este reprezentată de avocatul Luca Garbugli, în timp ce bărbatul s-a constituit parte civilă și este reprezentat de avocata Alessandra Rossi. Procesul a fost amânat până în octombrie 2023 pentru continuarea dezbaterilor.