Româncă agresată în Italia de concubin: „Îți tai urechile și limba”

Un bărbat român în vârstă de 31 de ani, rezident la Guidonia, lângă Roma, a fost reținut și supus măsurii de aplicare a unei brățări electronice după ce a abuzat fizic și psihic de partenera sa timp de peste un an, relatează Il Giornale.

Agresiunile bărbatului, care includeau amenințări oribile precum „Îți tai urechile și limba”, au culminat cu o ceartă în timpul căreia un cuțit, aruncat cu furie, a sfârșit înfipt în ușă, trecând periculos de aproape de femeie.

Aceasta a fost salvată de intervenția și mărturia vecinilor, care au răspuns apelului său de ajutor, fiind martori la teroarea pe care bărbatul o exercita asupra ei.

Gelozia extremă a bărbatului l-a determinat să-i interzică femeii să păstreze contactele telefonice, izolând-o de lumea exterioară.

În plus, bărbatul o insulta adesea, numind-o „scimmia” (maimuță) într-un mod denigrator. Incidentul cu cuțitul a fost punctul de cotitură pentru femeie, care a găsit curajul să denunțe situația și să ceară ajutor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul, cunoscut autorităților pentru antecedente legate de hărțuire și port ilegal de arme, nu mai poate acum să se apropie la mai puțin de 500 de metri de femeie, conform măsurilor impuse de magistrați.

Brățara electronică i-a fost aplicată joi, în data de 2 noiembrie, ca măsură preventivă pentru a evita alte eventuale violențe.