Românca Alexandra Agiurgiuculesei, „regina Italiei”. Campioană națională la gimnastică ritmică

Alexandra Agiugiuculesei, tânără sportivă de origine română, și-a adjudecat sâmbătă, 1 iunie, titlul de campioană națională absolută a Italiei la gimnastică ritmică în urma participării la Campionatul Național care se desfășoară în aceste zile la Torino. Alexandra a câștigat cu un total de 79.450 de puncte primul ei titlul național italian, în fața fostei deținătoare, Milena Baldassarri.

Alexandra Agiurgiuculesei „și-a câștigat sceptrul de regină a Italiei”, scrie presa italiană despre românca noastră.

Performanța Alexandrei din aceste zile, vine după ce în vara lui 2018, a câștigat medalia de aur la individual la Jocurile Mediteraneene desfășurate în Spania, la Tarragona.

Din Iașiul primei copilării la „regina Italiei la gimnastică ritmică”

Alexandra s-a născut la Iași, în România, pe 15 ianuarie 2001 iar primii pași în gimnastica ritmică i-a făcut în orașul său natal din inima Moldovei. Talentată și sârguincioasă, atrage imediat atenția Irinei Deleanu, președinta Federației Române de Gimnastică Ritmică care decide să o înscrie pe Alexandra la concursurile internaționale, la vârsta de numai 9 ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Micuța Alexandra participă în 2010 la Turneul Internațional „Miss Valentine” din Tartu, în Estonia, unde a câștigat medalia de aur atât la liber, cât și la proba cu cercul, iar mai târziu, tot în același an, participă și la Cupa Irinei Deleanu (Irina Deleanu Cup).

Dar 2010 va fi un an de cotitură pentru micuța gimnastă, an care îi va schimba viața în mod determinant, când, în plină vară, familia ei decide să se transfere în nordul Italiei, la Treviso. Aici, Alexandra este înscrisă în cadrul Asociației Sportive Udinese și începe antrenamentele sub îndrumările antrenoarei slovene Spela Dragas și a colaboratoarei sale, Magda Pigano.

În 2012 a debutat într-un campionat italian, câștigând Finalele Naționale de Categorie, un rezultat care va fi repetat și în anii 2013 și 2015, în timp ce în 2014 va trebui să se mulțumească doar cu argintul, clasificându-se în spatele gimnastei de origine moldavă, Daniela Mogurean.

În anul 2016 a fost medaliată de patru ori la Campionatul European de Juniori, iar în 2017 și 2018 a luat medalia de argint la Campionatul național italian. Tot în 2018, la Jocurile Mediteraneene, a câștigat medalia de aur în Spania, la Tarragona.

Sâmbătă, 1 iunie 2019, Alexandra Agiurgiuculesei a devenit cea mai bună sportivă la gimnastică ritmică din Italia.

Le prime parole a caldo della nuova Campionessa Italiana @agiurgiualex_15

Gepostet von Federazione Ginnastica d'Italia am Samstag, 1. Juni 2019