Românca Amalia Niță, medalie de aur în Italia, la Campionatele Europene de box pentru juniori

Pugilista Amalia Niță a cucerit al doilea său titlu continental consecutiv, marţi, 4 octombrie, după ce a învins-o pe italianca Amina Golinelli la puncte (5-0), în finala categoriei 66 kg, la Campionatele Europene de box pentru juniori de la Montesilvano, regiunea Abruzzo.

„Finala categoriei 66 kg a Campionatului European de Junioare, din Italia, a fost una fără istoric. Regina din 2021, Amalia Niță, și-a apărat coroana în stil de mare campioană, surclasând-o pe singura reprezentantă a gazdelor într-o manieră categorică. A fost o diferență valorică așa cum rar se poate vedea într-o finală europeană. Italianca Amina Golinelli a ascultat resemnată decizia arbitrilor, după ce a pierdut fiecare rundă, cu handicap chiar, în ultima repriză ascultând și numărătoarea arbitrului, la capătului unei serii de lovituri a Amaliei, care a dorit să încheie acest parcurs european în forță, în căutarea KO-ului”, scrie pe pagina Facebook a Federației Române de Box.

„Felicitări, Amalia, ești o mare sportivă, care calcă apăsat pe urmele Lăcrămioarei Perijoc și Claudiei Nechita, spre obiective olimpice înalte. Felicitări părinților tăi, felicitări tuturor antrenorilor care au contribuit de-a lungul anilor la evoluția ta. Este un succes, mai ales prin maniera în care l-ai obținut, cu care sportul românesc se mândrește. Este un succes pe care, cu siguranță, tu ai capacitatea să-l depășești cu fiecare an!”, a fost mesajul președintelui FR de Box, Vasile Cîtea la adresa campioanei europene de la Montesilvano.

România a încheiat Campionatele Europene de juniori de la Montesilvano cu o medalie de aur şi patru medalii de bronz, după ce Daniel Irofte (cat. 50 kg), Alexandru Cărare (cat. 66 kg), Diana Tănăsescu (cat. 70 kg) şi Alexandra Bercea (cat. +80 kg) au pierdut în semifinale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI