Româncă amendată cu 15.000 de euro în Italia. Avea un muncitor la negru în restaurantul ei

O femeie de naționalitate română din Italia, care este proprietara unui restaurant, s-a ales cu o amendă de 15.000 de euro după ce a fost prinsă că avea un muncitor la negru în localul său, informează ziarul Il Gazzettino.

Sancțiunea a venit în urma unor controale în cătunul Bibione, din localitatea San Michele al Tagliamento, provincia Veneția din Veneto, efectuate de carabinierii de la Nucleul Inspectoratului de Muncă din Veneția, în colaborare cu colegii lor din localitatea menționată mai sus.

În cadrul inspecțiilor, care au vizat mai multe activități comerciale din Bibione, opt antreprenori au fost amendați cu sume care s-au ridicat la o valoare totală de 120.000 de euro și au fost închise patru activități comerciale.

Printre acestea din urmă, mai precizează sursa citată, s-a numărat și un restaurant  gestionat de o femeie de cetățenie română, în interiorul căruia a fost depistat un muncitor ce lucra fără contract de muncă.

Femeia a fost amendată cu suma de 15.000 de euro, iar localul a fost închis până la noi dispoziții.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, carabinierii au suspendat activitatea și pentru două magazine de bijuterii din aceeași localitate, ambele gestionate de cetățeni bengalezi, aceștia fiind amendați cu 35.000 de euro, respectiv 25.000 de euro, pentru lipsa unui sistem anti-incendiu, truse de prim-ajutor și alte încălcări.

Alte cinci activități comerciale au fost amendate cu o sumă totală de 45.000 de euro pentru diferite nereguli care țin de siguranță.