Româncă amendată în Italia după ce a blocat un autobuz 30 de minute fiindcă nu voia să poarte mască sau să coboare

Un autobuz care transporta persoane în interiorul localității italiene Bologna a fost blocat timp de jumătate de oră de o femeie română în cursul după-amiezii de miercuri, 26 august 2020, deoarece aceasta refuza să poarte masca. Șoferul autobuzului a chemat carabinierii la fața locului, dar nici ei nu au reușit să o convingă pe femeie să poarte masca.

Autobuzul 92/B se afla pe via Lame din Bologna, scrie ziarul La Repubblica, iar femeia a urcat la bord fără mască de protecție pe față, în ciuda prevederilor legale în vigoare din Italia. Alte surse locale relatează că șoferul a invitat-o pe femeie fie să-și pună masca, fie să coboare din autobuz, dar aceasta a refuzat ambele opțiuni și voia cu tot dinadinsul să circule cu autobuzul fără protecție facială.

Șoferului nu i-a mai rămas atunci decât să întrerupă cursa și să solicite intervenția forțelor de ordine, la fața locului prezentându-se o patrulă de carabinieri care a încercat să discute cu femeia. Aceasta a început inițial să țipe, spunând că vrea să rămână în autobuz fără să poarte masca, dar după câteva minute a cedat și a fost de acord să coboare din mijlocul de transport.

Autobuzul și-a reluat cursa după circa 30 de minute de așteptare, iar femeia a fost identificată de carabinieri ca fiind de cetățenie română și în vârstă de 43 de ani, fiind apoi amendată de aceștia pentru întreruperea unui serviciu public și pentru încălcarea normelor împotriva răspândirii coronavirusului.