Româncă amenințată în Italia de fostul soț: „Te omor, o să ajungi într-un sicriu!”

Localitatea Cisterna di Latina din apropierea Romei a fost din nou scena unei tragedii domestice. Un bărbat în vârstă de 56 de ani, de naționalitate română, a fost acuzat de maltratare în familie, după ce a amenințat-o cu un cuțit pe fosta sa soție.

Evenimentul traumatizant a fost reclamat de fosta soție, care a povestit cum bărbatul cu care încă mai locuia în aceeași casă, a amenințat-o în mod violent:

„Te omor, dacă nu taci din gură ai să ajungi într-un sicriu!” Aceste cuvinte cutremurătoare au fost pronunțate în timp ce fostul soț ținea în mână un cuțit.

Martina Taglione, substitutul procurorului, a solicitat și a primit de la judecătorul pentru investigații preliminare, Mario La Rosa, de la Tribunalul din Latina, un ordin de restricție.

Acesta dispune ca bărbatul român să părăsească locuința familială și îi interzice să se mai apropie de fosta sa soție.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În timpul interogatoriului, în fața judecătorului, acuzatul a ales să nu răspundă la întrebări.

Episodul ridică din nou probleme grave legate de violența în familie și necesitatea unor măsuri preventive mai riguroase pentru a proteja victimele.

Amenințările cu cuțitul și comportamentul violent nu pot și nu trebuie tolerate într-o societate modernă, iar autoritățile au datoria de a asigura protecția și siguranța cetățenilor săi.