Româncă arestată în Italia de patru ori în acest an. Fura telefoane folosind „metoda ziarului”

O româncă în vârstă de numai 20 de ani a fost arestată joi, 11 noiembrie, la Milano, de un agent de poliție italian ce tocmai se pregătea să-și înceapă serviciul. De la începutul anului, este a patra oară când tânăra ajunge în cătușe pentru furt.

De această dată, arestarea a avut loc în jurul orei 12:30, pe via Torino, în plin centrul metropolei, atunci când tânăra ieșea grăbită dintr-un restaurant, urmărită de un bărbat în vârstă de 55 de ani.

Un polițist milanez care tocmai se îndrepta către sediul Poliției pentru a-și începe tura de serviciu, a văzut-o pe româncă și a decis să o oprească și să o legitimeze.

Polițistul a procedat la percheziția tinerei, în posesia căreia a găsit un pliant împăturit în două, în interiorul căruia se afla un iPhone, telefon furat unui bărbat ce stătea la masă în restaurant. Conform celor constatate de anchetatori, tânăra s-a apropiat de bărbat, arătându-i pliantul desfăcut, cerându-i diverse informații în legătură cu conținutul acestuia.

Profitând de distragerea privirii bărbatului, femeia și-a strecurat mâna cu dexteritate sub pliant și a luat telefonul bărbatului de pe masă, împăturindu-l în pliant imediat după ce acesta a terminat de explicat informațiile solicitate. În final, fata a plecat de la masă cu tot cu pliant, precum și cu telefonul șterpelit, ascuns în el.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu puțin timp înainte, un alt eveniment, practic identic a avut loc în piața San Babila, unde o femeie cu un ziar a furat telefonul mobil al altui bărbat. Este foarte probabil ca „semnătura” din spatele celor două furturi să fie aceeași. De la începutul anului, conform celor comunicate de polițiști, este a patra oară când românca ajunge în cătușe pentru furt.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20