Badantă arestată în Italia. Condamnată la închisoare în România, se ascundea de poliție lucrând „la fix”

O româncă în vârstă de 62 de ani a fost arestată la Udine vineri, 10 septembrie, pentru infracțiuni comise în 2005 și 2006. Pe numele ei era eliberat un mandat de arestare, dar femeia se ascundea lucrând ca îngrijitoare în casa unor persoane vârstnice.

Făcuse mai multe escrocherii în România și în 2006 a fost condamnată la 4 ani de închisoare pentru fraudă. În anul 2010 pe numele său a fost emis un mandat european de arestare. În 2013 a fost găsită la Ancona unde a fost supusă obligației de a se prezenta la Poliția Judiciară, dar nu a respectat hotărârea autorităților.

Aprofundarea investigațiilor a permis, de asemenea, verificarea faptului că femeia devenise între timp destinatara unui nou mandat european de arestare, în 2013, ca urmare a unei noi pedepse, de 3 ani, pentru înșelăciune și falsificare de documente.

Rezidentă în provincia Pesaro Urbino, dar cu domiciliul în provincia Udine, se ascundea lucrând ca badantă, la fix, într-un apartament de la periferia orașului. De această dată polițiștii italieni au însoțit-o pe femeie la închisoarea din Trieste, unde va rămâne la dispoziția autorităților judiciare.