Româncă bătută de soț cu pumnii și picioarele, femeia a fugit la miezul nopții la secția de Poliție pentru a cere ajutor

O româncă rezidentă în localitatea Lucca, provincia cu același nume din Toscana, a fost nevoită să fugă din locuința sa în miez de noapte și să meargă la secția de Poliție pentru a cere ajutor după ce concubinul ei a bătut-o cu pumnii și picioarele.

După ce au preluat denunțul femeii, polițiștii s-au dus la locuința celor doi concubini și l-au găsit pe soț dormind, în stare avansată de ebrietate, iar casa întoarsă complet pe dos.

Potrivit ziarului La Nazione, fapta s-a petrecut în noaptea zilei de 11 septembrie 2022, când polițiștii de la secția de pe via Cavour din Lucca s-au trezit în miez de noapte cu o femeie plângând în fața lor.

De naționalitate română și în vârstă de 40 de ani, femeia le-a explicat plângând polițiștilor că a fost bătută pentru a nu știu câta oară de partenerul ei, un bărbat român de 32 de ani, cu care conviețuia de 8 ani de zile.

Conaționala noastră le-a mai spus ofițerilor și că trăia cu aceste violențe din partea concubinului de câteva luni deja, principalul motiv fiind gelozia bărbatului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Imediat după ce femeia a depus plângerea, polițiștii s-au deplasat la apartamentul celor doi români pentru a verifica cele declarate de aceasta.

Ajunși la ușa locuinței însă, nu răspundea nimeni, motiv pentru care agenții de poliție au fost nevoiți să ceară ajutorul pompierilor pentru a pătrunde în casă, îngrijorați fiind ca bărbatul să nu recurgă la vreun gest sinucigaș.

Cu toate acestea, când au intrat în apartament, l-au găsit pe românul de 32 de ani dormind, în stare evidentă de ebrietate. De asemenea, polițiștii au găsit casa răvășită, cu diferite piese de mobilier rupte, confirmând astfel cele declarate de femeie.

Bărbatul a fost arestat, iar în ziua următoare judecătorul Gianluca Massaro de la Tribunalul din Lucca a validat arestul și l-a eliberat pe românul violent, dar i-a interzis să se mai apropie de locuința familială sau de locurile frecventate de partenera sa și să nu mai intre în contact cu ea.

Între timp, concubinul violent a fost trimis în judecată, prin proces direct, iar vineri, 11 noiembrie 2022, a aflat și sentința sa.

Judecătorul Massaro l-a condamnat astfel la un an și patru luni de închisoare, cu suspendare, permițându-i astfel să continue să lucreze pentru a-și putea susține fosta parteneră și copilul pe care-l au împreună din punct de vedere economic .

În caz că va încălca măsurile de restricție sau va repeta acest comportament violent, va ajunge la închisoare pentru a ispăși pedeapsa primită.