Româncă bătută până la leșin în Italia de fostul soț italian. Erau divorțați de 10 ani, dar el continua să o terorizeze

O femeie de naționalitate română a ajuns la spital, leșinată, după ce a fost bătută de fostul soț, un bărbat italian în vârstă de 52 de ani, rezident în orașul italian Bologna din Emilia-Romagna.

Potrivit cotidianului digital Bologna Today, cei doi erau divorțați de circa zece ani și au un copil împreună. Bărbatul continua să o bată însă, cu fiecare ocazie, iar toate ordinele de restricție sau condamnări primite în trecut nu l-au descurajat de la acest tip de comportament.

„Nicio condamnare sau măsură preventivă nu l-a oprit până acum… vrea să mă omoare”, a declarat românca, în vârstă de 39 de ani, citată de site-ul italian.

Tocmai aceste violențe din partea bărbatului italian au împins-o pe femeie să ceară divorțul, în urmă cu 10 ani, cel mai grav episod fiind cel din 2008, când femeia a ajuns la spital cu un braț rupt și a avut nevoie de 90 de zile de îngrijiri medicale.

Bărbatul de 52 de ani nu voia să accepte faptul că a fost părăsit de româncă, au confirmat carabinierii, și a început astfel să o persecute, devenind tot mai agresiv și periculos.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Toate acestea în ciuda unui ordin de restricții de a se mai apropia de locurile frecventate de fosta sa soție.

În seara zilei de 24 iulie 2022 a avut loc cea mai recentă dintre aceste agresiuni, când românca l-a însoțit pe fiul ei, în vârstă astăzi de 17 ani, să-și vadă tatăl.

În ciuda faptului că a făcut tot posibilul să evite contactul cu fostul soț, acesta din urmă nu s-a lăsat până nu a ajuns-o din urmă, în apropiere de locuința femeii, și a început s-o lovească fără milă cu pumnii.

Bărbatul italian a folosit apoi un obiect ascuțit cu care a lovit-o pe fosta soție în jugulară, lăsând-o pe aceasta leșinată și sângerând în mijlocul străzii.

Din fericire, fiul femeii a alertat imediat autoritățile și a solicitat o ambulanță la fața locului, iar viața româncei noastre a fost salvată, medicii prescriindu-i acesteia 7 zile de îngrijiri medicale în urma rănilor suferite.

Între timp, carabinierii l-au arestat pe fostul soț al româncei și, în timpul unei percheziții în casa acestuia, au găsit o macetă, o bâtă de baseball, un briceag, 14 cartușe de calibrul 12, dar și o substanțe interzise și un cântar de precizie pentru acestea.

Obiectele confiscate de carabinieri din casa italianului. Foto: bolognatoday.it

Parchetul de pe lângă Tribunalul din Bologna a cerut ca bărbatul să fie pus în arest preventiv la penitenciar, iar judecătorul pentru anchete preliminarii a aprobat cererea procurorului.