O româncă a câștigat în Italia titlul de campioană națională la popice. Laura a fost și „Miss over 40 Piemonte”

Laura Sascău, o femeie de origine română, în vârstă de 43 de ani, a devenit campioana Italiei la bowling (popice), în urma competiției desfășurată la Bologna duminică, 25 octombrie, informează La Stampa.

Laura Sascău trăiește la Bozzole, provincia Alessandria, în Piemonte și deține o mică firmă de curățenie. Este căsătorită cu Maurizio Farina, de la care a învățat cu mai mulți ani în urmă să joace popice și care îi oferă în continuare sfaturi pentru competițiile la care soția lui de origine română participă: „Nu mai jucasem niciodată înainte să îl cunosc pe el”, a recunoscut Laura.

În prezent, Laura Sascău are în jur de 10 ani de când participă la competiții sportive ca jucătoare de bowling, iar anul acesta a luat parte pentru prima dată la finala națională: „Practic acest sport de zece ani, dar până anul trecut eram convinsă că nu pot participa la finala tricoloră. Sunt de origine română și datorită unor informații incorecte, am crezut că finalele italiene nu-mi sunt accesibile. Apoi, anul trecut, am cerut îndrumări la Federație după ce am vorbit cu un arbitru și am avut confirmarea eligibilității mele, a explicat femeia română.

Așadar, după ce a câștigat titlul regional cu câteva săptămâni în urmă, Laura a participat la finala națională de la Bologna, unde a reușit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la categoria F3: „După două meciuri am fost deja înaintea tuturor celorlalți concurenți și am terminat cu 6 victorii în 7 meciuri, cu o singură înfrângere rezultată din greșelile mele. Am câștigat pe o pistă de lemn cu care nu prea sunt obișnuită, dar nu am simțit diferența”, a mărturisit Laura.

Dar femeia română nu este doar o foarte bună sportivă, ea are și alte calități. La sfârșitul lunii august a câștigat titlul de cea mai frumoasă femeie cu vârsta de peste 40 de ani în cadrul concursului de frumusețe „Miss over 40 Piemonte”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Laura Sascau. Foto: profilul public Facebook

Laura Sascău este înscrisă în echipa XTeam Alessandria, alături de alți aproximativ 20 de membri. Patrizia Campisciano, președinta clubului, a declarat că victoria Laurei Sascău este cel mai important titlu cu care asociația sportivă se poate mândri de-a lungul activității sale.