O româncă a câștigat respectul italienilor deși trăiește din cerșit

Pasajul subteran pietonal Marconi, din cartierul Madonnella, din Bari, strălucește de curățenie datorită unei românce care își petrece zilele cerșind de la trecători un bănuț pentru a-și duce zilele de azi pe mâine, relatează publicația Telebari.

Constantina Vasile are 61 de ani și trăiește la Bari de 14 ani, într-o tabără locuită de persoane de etnie romă.

Pentru că un loc de muncă nu este atât de ușor de găsit la vârsta dumneaei și în această perioadă de criză, Constantina își câștigă traiul din mila celor care îi înțeleg situația și îi donează câte un bănuț. Dar femeia nu este o cerșetoare oarecare, ci una cu demnitate și, la rândul ei, dorește să ofere ceva în schimbul solidarității celor care o ajută.

Cum în apropiere funcționează Școala gimnazială Amedeo D’Aosta și Liceul G. Marconi, „pe aici trec foarte mulți elevi – a spus Constantina Vasile făcând referire la pasajul subteran. Elevilor li se alătură și mulți alți trecători.

„Îmi place să le ofer aici o zonă curată”, a mărturisit Constantina care mătură și spală pasajul subteran aproape zilnic.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mulți cetățeni din Bari apreciază angajamentul acestei femei care, în ciuda dificultăților zilnice, nu se demoralizează și chiar în cele mai reci zile își aduce contribuția la curățenia orașului Iar pe lângă ceva bănuți, Constantina câștigă și respectul oamenilor!