O româncă ce călătorea din Italia spre România și-a uitat copilul într-o parcare din Ungaria

O femeie de naționalitate română, care se întorcea cu autocarul din Italia spre România, și-a uitat copilul într-o parcare din Ungaria după ce acesta coborâse pentru a merge la baie.

Autocarul cu care cei doi călătoreau se pare că a plecat din parcare înainte ca minorul, în vârstă de 14 ani, să se întoarcă de la baie și ajunsese deja în România când firma de transport a fost contactată de polițiștii maghiari cu privire la acest caz.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe pagina Facebook a poliției din Ungaria, episodul s-a petrecut luni, 25 aprilie 2022, pe autostrada M5 din această țară.

„Ieri, un bărbat ne-a anunțat că un băiețel a cerut ajutor pe autostrada M5, în zona de odihnă Csengelei. S-a constatat că băiatul a fost uitat acolo, era speriat, nu avea telefon și acte la el”, au transmis polițiștii maghiari.

Un echipaj de poliție a intervenit apoi în parcarea respectivă, unde băiatul român coborâse din autocar pentru folosi toaleta, iar acesta le-a spus polițiștilor că venea din Italia și se îndrepta spre România, dar a fost uitat în Ungaria.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Tânărul s-a dus la baie între timp, iar imediat ce a ieșit s-a trezit singur în zona de odihnă, autocarul plecând fără el”, au mai precizat polițiștii maghiari.

Agenții de poliție au intrat apoi în legătură cu firma de transport, cu care adolescentul român călătorea, și s-au pus de acord să-l ducă pe băiat la punctul de trecere a frontierei Csanádpalota.

Odată ajunși acolo, au găsit autocarul întors din România cu mama băiatului la bord, iar femeia și-a putut îmbrățișa din nou copilul, bucuroasă că acesta nu a pățit nimic.

@rotalianul