O româncă ce se dădea drept badantă și un marocan prădau casele bătrânilor din nordul Italiei

Se prezenta în locurile frecventate de bătrânii pensionari italieni și se prefăcea că este în căutarea unui loc de muncă. Se oferea în calitate de badantă dar de fapt vroia doar să afle informații despre domiciliile bătrânilor și despre obiceiurile lor de viață cotidiene, pentru a pune la cale împreună cu un complice, furturi în locuințele acestora.

Duminica, atunci când victimele mergeau în biserică, cei doi tâlhari intrau în casele lor și furau tot ce găseau de preț: argintărie, bijuterii și bani.

Jawad El Messioui în vârstă de 30 de ani, din Maroc și Roxana Ionela Iopșa, româncă de 28 de ani, au dat sute de astfel de lovituri în regiunile Toscana, Lombardia, Trentino Alto Adige și Veneto din Italia.

Carabinierii din Piove di Sacco, provinia Padova, au pentru moment dovezi incontestabile doar pentru patru asemenea furturi, efectuate de cei doi în lunile septembrie și octombrie în localitățile Bovolenta, Brugine și Piove di Sacco de unde au furat ceasuri și bijuterii din aur pentru o valoare ce depășește 30.000 de euro, iar aceasta este considerată doar o mică parte din averea furată și vândută pe piața neagră deja, de cei doi hoți.

„Bonnie și Clyde” ascunseseră obiectele furate în casa unde locuiau cu chirie, între pături, haine și după calorifere. Când carabinierii au intrat să-i aresteze, El Messioui, preluat de camerele de luat vederi de mai multe ori în timpul furturilor, a aruncat unele bijuterii în canalul de scurgere al WC-ului din locuință.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ce doi au fost arestați și transportați în închisoare, informează ladige.it.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20