Românca Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume în anul 2018

Federația Internațională de Handbal a anunțat luni, 18 martie, pe baza voturilor specialiștilor, jurnaliștilor și fanilor, că cea mai bună handbalistă din lume în anul 2018 a fost Cristina Neagu. Sportiva în vârstă de 30 de ani a convins juriul cu titlul de golgheter al Ligii Campionilor (110 goluri), locul 3 obținut cu CSM București în competiție, calificarea în semifinalele Euro și titlul de cea mai bună marcatoare din istoria întrecerii (237 de goluri).

Cristina Neagu a devenit singura handbalistă din lume care câștigă acest titlu pentru a patra oară și este unul dintre cei mai valoroși jucători din istoria handbalului mondial

Cristina Neagu a mai fost desemnată cea mai bună handbalistă a lumii în 2010, 2015 și 2016. Cu titlul pentru 2018, interul a devenit primul sportiv din handbal cu patru astfel de distincții.

„Vă mulțumesc din suflet pentru susținere! E o realizare incredibilă, nu doar pentru mine, ci și pentru handbalul românesc! Mulțumesc colegelor și antrenorilor. Ținând cont că vine într-un moment greu pentru mine, reprezintă o motivație suplimentară să-mi revin și să ne bucurăm de handbal împreună!”, a scris pe Instagram handbalista româncă.

@rotalianul