Româncă de 18 ani obligată să se prostitueze în Italia, patru români și trei italieni arestați

Au abordat-o pe rețelele de socializare, i-au promis lumea cu totul, au făcut-o să se îndrăgostească, i-au plătit chiar și călătoria cu autobuzul din România spre Italia, dar odată ajunsă aici i-au dat câteva săptămâni de libertate și apoi au bătut-o, au violat-o și au obligat-o să prostitueze pe stradă sau în apartamentele clienților, majoritatea cetățeni italieni din provincia Crotone.

O situație îngrozitoare creată de niște bestii în dauna unei tinere românce de numai 18 ani, numită „Mara” de polițiști pentru a-i proteja identitatea, care a fost convinsă să vină în Italia cu promisiunea unei vieți ca-n filme, dar nu i s-a oferit altceva decât o viață de coșmar.

Șase persoane au fost arestate în această noapte de către carabinierii din localitatea Isola Capo Rizzuto, provincia Crotone și o altă persoană este dată în urmărire pentru suferința provocată acestei fete, dar și altor tinere românce care au fost aduse în Italia prin aceeași modalitate, apoi obligate să se prostitueze.

Carabinierii intervenind la locuința infractorilor pentru a-i aresta

Costel Sebi Drăgoi, în vârstă de 23 de ani și Petrică Aurel Drăgoi, 25 de ani, au ajuns la închisoare, în timp ce Alexadra Galion, în vârstă de 19 ani și care este concubina lui Petrică, a fost pusă sub arest la domiciliu deoarece este gravidă. Tatăl Alexandrei, Florin Galion, este cel dat în urmărire fiindcă nu a fost găsit încă de autoritățile italiene.

Cele șase persoane arestate

Pe lângă cei patru cetățeni români arestați cu acuzația de crimă organizată, proxenetism, viol, vătămare corporală și amenințări, s-a mai dispus arestul la domiciliu și pentru trei cetățeni italieni: Vito Vallone – 38 de ani, Giovanni Cristofalo – 82 de ani și Carmine Francesco Verterame în vârstă de 63 ani. Cei trei italieni sunt acuzați de complicitate, fiind responsabili cu transportul tinerei românce la domiciliul clienților, dar vinovați și pentru întreținerea de relații sexuale cu aceasta.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mara era ținută sub control 24 de ore din 24 de către persoanele arestate, dar în luna octombrie 2018, ajutată de o altă româncă, a profitat de neatenția proxeneților și a reușit să fugă. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să se ducă la carabinierii din Isola Capo Rizzuto pentru a-i denunța pe cei care o obligau să-și vândă corpul și s-a dat astfel startul unei anchete.

Tânăra româncă le-a povestit carabinierilor tot ce i-au făcut acei infractori: bătăile primite, cum a fost obligată să se prostitueze atât pe stradă, cât și în casele italienilor, amenințările cu moartea și multe altele. Prima dată când a fost obligată să se prostitueze, a povestit românca de 18 ani, fusese dusă de Petrică Drăgoi în apartamentului unui pensionar italian de 70 de ani de la care a luat suma de 100 de euro. Drăgoi a lăsat-o apoi acolo și s-a întors să o ia după vreo jumătate de oră, dar Mara era atât de speriată de ceea ce se întâmplă încât pensionarul, când a văzut-o, nici nu a avut curajul să se atingă de ea.

Au urmat însă alte situații asemănătoare în care clienții, din păcate, au fost mai curajoși, iar tânăra a trebuit să treacă prin adevărate clipe de coșmar până în momentul în care a reușit să scape din mâinile celor care o obligau să facă asta. Chiar și atunci când scăpase de ei, aceștia neștiind că tânăra i-a denunțat deja, unul dintre proxeneții români s-a dus să ceară ajutorul carabinierilor pentru a o găsi, spunându-le că e dispărută de câteva zile.

Mara însă se afla într-o structură protejată, iar carabinierii între timp adunau dovezi în secret pentru a-i putea aresta pe cei șapte infractori. Dovezi care au dus în cursul nopții de miercuri spre joi, 8 august 2019, la arestarea a șase dintre ei, în timp ce pentru cel de-al șaptelea infractor rămâne doar o chestiune de timp până va fi găsit și arestat și acesta.