Româncă de 18 ani, violată în Italia de un bărbat care a tras-o cu forța de pe stradă într-o baracă

Un bărbat nigerian, care în urmă cu doar câțiva ani a încheiat o pedeapsă de șapte ani pentru tentativă de viol, tâlhărie agravată și vătămare corporală asupra unei femei în vârstă de 57 de ani din provincia italiană Trapani (Sicilia) a fost arestat din nou după ce a violat o tânără româncă rezidentă în localitatea Anzio, provincia Roma din Lazio.

Valentine Omwanta, în vârstă de 32 de ani, a fost arestat din nou zilele trecute de agenții de la Poliția Locală și de Poliția de Stat, acuzat fiind că a violat-o pe conaționala noastră, în vârstă de numai 18 ani, în localitatea Anzio la jumătatea lunii mai din acest an, relatează ziarul Il Corriere della Sera.

Omwanta se află momentan în așteptarea unui proces pentru „protecție internațională”, care i-ar permite să rămână pe teritoriul Italiei. Acest proces poate fi invocat în situații variate, care includ discriminarea politică, rasială sau sexuală.

OMWANTA-Valentine-1
Valentine Omwanta, nigerianul acuzat că a violat tânăra româncă.

Un decret de expulzare emis împotriva sa este suspendat momentan, până când recursul său va fi discutat de judecătorul de pace, recurs depus prin intermediul avocatului său.

Polițiștii, coordonați de Stefano Signoretti, șeful Brigăzii Mobile de la Poliția de Stat, l-au prins duminică pe Omwanta în timp ce aștepta un tren către Roma la stația din Aprilia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Locația nu era departe de baraca din Nettunense unde ar fi tras cu forța și violat fata româncă. Parchetul din Velletri i-a înaintat acuzațiile de violență sexuală, vătămare corporală și tâlhărie.

Dovezile împotriva sa par a fi solide: ADN-ul și un tatuaj recunoscut de victimă, alături de modul distinct de a merge, la care se adaugă și alte probe aduse la cunoștința judecătorului pentru reținerea în arest.

Violul a avut loc în jurul orei 23.00. Conaționala noastre se întorcea acasă pe jos după ce coborâse dintr-un autobuz, când a fost atacată de bărbatul nigerian.

Un incident similar s-a produs în 2016, când Omwanta a fost arestat după 52 de zile de căutări pentru agresiunea care a lăsat-o pe victimă la un pas de moarte în zona Mineo.

Victima de atunci, o femeie din Trapani, care locuia în localitatea Custonaci, tocmai plecase de la o petrecere organizată de o asociație culturală. Înainte de a se urca în mașină însă, ea fost lovită în ceafă și a leșinat.

A fost găsită după șapte ore într-un tufiș, lângă un staul, inconștientă și cu mai multe fracturi. Din geanta sa lipseau un telefon mobil și 50 de euro.

Nigerianul a fost urmărit și găsit de către Carabinieri, iar Omwanta a recunoscut faptele. Victima l-a recunoscut după dantura sa neregulată. Femeia avut nevoie de două luni de spitalizare pentru a-și reveni din punct de vedere fizic.