Româncă de 52 de ani bătută cu cruzime de partenerul ei. „M-a băgat în spital de două ori”

Un român în vârstă de 35 de ani și rezident în provincia Viterbo din Lazio, este acuzat de rele tratamente aplicate în familie, vătămare corporală gravă și tâlhărie asupra partenerei sale de aceeași naționalitate, în vârstă de 52 de ani.

Miercuri, 14 septembrie, procesul împotriva inculpatului se desfășoară la Tribunalul din Viterbo, unde victima a depus mărturie recent în fața instanței prezidate de judecătoarea Elisabetta Masini, dezvăluind astfel coșmarul pe care l-a trăit în perioada iulie-septembrie 2021.

Aflat în prezent sub incidența măsurii de precauție a îndepărtării din locuința familiei și a interdicției de a se apropia de locurile frecventate de victimă, inculpatul și-a agresat de mai multe ori partenera, a strâns-o de gât și a lovit-o cu pumnii și palmele, relatează cotidianul digital Tuscia Web.

O astfel de escaladare a violenței domestice, după cum au arătat mărturiile recente, ar fi putut duce la o tragedie pentru biata noastră conațională. „M-a băgat de două ori în spital și a distrus casa”, a spus partea vătămată, relatând iadul trăit cu propriul său partener, mai tânăr cu șaptesprezece ani.

Faptele datează din vara și toamna anului trecut când femeia, parte civilă în proces și asistată de avocatul Luigi Mancini, a ajuns la spitalul Belcolle din Viterbo de două ori într-o lună.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform reconstituirii faptelor, printre probele colectate în dosarul anchetei și care au fost efectuate de echipa mobilă și coordonate de procurorul Michele Adragna, se numără și un videoclip, a cărui vizionare a fost solicitată pe 16 aprilie, la ședința de admitere a procesului.

Conform rechizitoriului, inculpatul ar fi ținut-o sub control continuu pe partenera sa, prin verificarea constantă a telefonului acesteia, pentru a-i citi mesajele, și prin monitorizarea apelurilor sale telefonice.

Deseori sub influența alcoolului, inculpatul reacționa agresiv la dezamăgirea partenerei legată de controlul telefonului, atât de mult încât să-și verse furia pe obiectele de mobilier din locuință și pe tot ce îi venea la îndemână.

Ulterior, o agresa pe femeie, lovind-o cu pumnii și palmele, așa cum s-a întâmplat pe 15 august anul trecut, când femeia ar fi ajuns pentru prima dată la spitalul Bellcole, după ce fusese bătută și aruncată la podea.

Cel mai grav episod datează din 20 septembrie 2021, atunci când femeia avea să ajungă din nou la urgențe, unde medicii i-au recomandat îngrijiri medicale timp de 25 de zile, după ce inculpatul și-a acuzat partenera că a șters mesajele considerate de el ca „suspecte”, pe care credea că le-ar fi schimbat în secret cu alți bărbați.

Ar fi insultat-o diferite apelative umilitoare, ba chiar ar fi amenințat-o cu moartea. Apoi i-ar fi smuls telefonul mobil din mâini și ar fi apucat-o de gât pentru a o sugruma, a trântit-o la pământ și a lăsat-o leșinată pe podeaua casei, după care i-a furat telefonul mobil.

De obicei, amețit de consumul băuturilor alcoolice, inculpatul ar fi adresat amenințări cu moartea nu numai fostei partenere, ci și fiicei acesteia care nu a asistat niciodată însă la violențele suferite de mama ei.

În timpul izbucnirilor sale furioase, inculpatul ar fi distrus uși, obiecte de mobilier și alte bunuri, de la vase de bucătărie la televizor, precum și telefonul mobil furat de la partenera sa, motiv pentru care trebuie să răspundă și pentru infracțiunea de tâlhărie.

Procesul va continua pe 10 ianuarie anul viitor, când vor fi audiați și alți martori.