Româncă declarată nevinovată în Italia după ce a fost acuzată că a înșelat un pensionar pe care l-a îngrijit

Procesul împotriva unei tinere de naționalitate română, în vârstă de 34 de ani, acuzată de exploatarea vulnerabilității unui bătrân italian în vârstă de 83 de ani, fost funcționar al unei bănci din Sanremo (Liguria), s-a încheiat cu o achitare.

Procurorul Francesca Buganè Pedretti ceruse trei ani de închisoare pentru românca C.P., o tânără care a lucrat mult timp ca menajeră în locuința octogenarului, precum și ca îngrijitoare a acestuia.

Sentința a fost emisă în dimineața zilei de luni, 10 octombrie 2022, de un singur judecător al Tribunalului din Imperia (Liguria), Antonio Romano, potrivit Sanremo News.

Apărată de avocatul Mario Ventimiglia, tânăra noastră conațională a fost acuzată inițial că a profitat de starea fostului funcționar al băncii din Sanremo, care suferea de „tulburare neuro-cognitivă mixtă cu modificări comportamentale”, pentru a obține bani și pentru a-și cumpăra o mașină sport.

Această boală i-ar fi determinat octogenarului o „afectare a facultăților critice, volitive și intelectuale recunoscute chiar și de terți ne-experți”, conform rechizitoriului întocmit de procurorul Pedretti.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit acuzațiilor aduse româncei, în perioada august-octombrie 2016 inculpata ar fi primit inițial 1.250 de euro. Ulterior, împreună cu bătrânul, C.P. ar fi mers în orașul Novi Ligure din provincia Alexandria (Piemont), la un dealer, pentru a cumpăra un autoturism Audi 8X în valoare de 17.500 de euro.

Potrivit reconstituirii faptelor pentru care a fost acuzată tânăra româncă, octogenarul ar fi răscumpărat valoarea propriei sale mașini în valoare de 6.600 de euro și apoi ar fi plătit diferența prin două cecuri: unul de 9.900 de euro, iar celălalt de 1.000 de euro.

În ciuda eforturilor acuzării de a pedepsi românca, judecătorul a fost convins de argumentele avocatului apărării care, în instanță, a fost în măsură să demonstreze faptul că românca a primit totul într-un mod perfect legal.

Prin urmare, autoturismul Audi a fost considerat drept o donație, având în vedere legătura de afecțiune care s-a creat între cele două persoane, deoarece C.P. l-a îngrijit pe bătrân o lungă perioadă de timp, când acesta a fost bolnav.

Distribuie acest articol