O româncă din Austria și bătrâna pe care o îngrijește salvate dintr-un incendiu izbucnit la domiciliu pensionarei

O îngrijitoare de naționalitate română, în vârstă de 62 de ani, a reușit să-și salveze atât propria viață, cât și cea a bătrânei de 80 de ani pe care o îngrijește în casa acesteia din orașul Kremsmünster (Austria) după ce un incendiu a izbucnit la parterul locuinței. În seara zilei de vineri, 10 iunie, apelul româncei către serviciul de urgențe a fost esențial, cele două femei fiind salvate la limită, relatează Kronen Zeitung.

„Salvarea s-a făcut la limită, chiar în ultimul moment”, a spus Reinhold Wimmer, comandantul detașamentului de pompieri locali Irndorf, fericit că totul s-a încheiat cu bine în incendiul din Kremsmünster. Apelul de urgență a venit la puțin timp după ora 22:30. Îngrijitoarea a transmis la telefon că a izbucnit un incendiu la parterul casei, că a rămas blocată la primul etaj și nu a putut ajunge la pensionara pe care o îngrijește și care se afla la parter.

Pompierii au fost nevoiți să acționeze rapid și au spart geamul de la dormitorul bătrânei. „Stătea pe pat și se chinuia să respire” relatează comandantul pompierilor, explicând cât de aproape a fost bătrâna de asfixiere, deoarece fumul se răspândea deja din camera vecină, unde o canapea ardea ca o torță.

Din cauza fumului, pompierii au decis să nu scoată îngrijitoarea blocată la etaj prin casa scării, ci prin exteriorul clădirii, cu ajutorul unei scări extensibile, deoarece această metodă prezenta mai multă siguranță. Femeia a fost cu greu convinsă de tinerii pompieri să coboare pe scară. După trei refuzuri, în cele din urmă românca a îndrăznit să urce pe tocul ferestrei și să coboare pe scara extensibilă, cu ajutorul unui pompier.

Ambele femei au fost duse de echipajul medical al Crucii Roşii la spitalul din localitate, cu suspiciunea inhalării de monoxid de carbon. De asemenea, doi pompieri au fost uşor răniți în timpul operaţiunii de salvare. Potrivit primelor investigații, o defecțiune tehnică la cablul de alimentare al unui aparat de radio ar fi declanșat incendiul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul