Româncă din Italia, amenințată cu un cuțit în autobuz. „Am cerut ajutorul șoferului, dar a zis că nu vrea să fie implicat”

Un incident grav s-a petrecut în noaptea de joi, 3 august 2023, în capitala Italiei, unde Mihaela Marian, o tânără româncă în vârstă de 26 de ani și creator pe platforma TikTok, a suferit o agresiune în timp ce se întorcea acasă cu mijloacele de transport în comun.

700-2023091217519
Mihaela Marian, 26 de ani, agresată într-un autobuz din Roma. Sursă foto: fanpage.it.

Episodul s-a petrecut în jurul orei 01:00 din noapte, când conaționala noastră, după ce a ieșit cu o prietenă în oraș, se întorcea spre casă cu un autobuz al companiei Atac, pe linia 409.

Ea a povestit cum a cerut ajutor cu disperare șoferului vehiculului, dar acesta nu a intervenit și nici nu a sunat la 112 pentru a-i veni în ajutor.

Contactată de jurnaliștii de la Fanpage.it, Mihaela a declarat: „Am urcat în autobuz și m-am așezat lângă șofer. Erau doar doi băieți (pasageri în mijlocul de transport – n.r.).

Când autobuzul a pornit, m-au abordat și m-au înconjurat. Unul dintre ei s-a apropiat de mine și a îndreptat un cuțit mic spre abdomen”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tânăra româncă s-a ridicat atunci brusc și s-a apropiat de șofer, bătând în geamul care îl separa de restul vehiculului, în încercarea de a-i atrage atenția asupra situației și cerându-i să o lase să stea lângă el.

„Inițial, șoferul nu a răspuns deloc, așa că băieții au început să mă împingă, să mă tragă de păr, de brațe și de gulerul cămășii”, a mai povestit ea.

În ciuda insistențelor disperate ale fetei, șoferul a dat ochii peste cap în semn de iritare și i-a spus că el nu vrea să aibă de-a face cu acea situație.

„La un moment dat, șoferul a ridicat ochii spre cer și mi-a spus că nu vrea să fie implicat și a continuat să conducă”.

Simțindu-se în pericol și neștiind ce să facă, Mihaela nu a vrut să coboare din autobuz, temându-se că agresorii o vor urmări, dar în cele din urmă a reușit să sune la carabinieri.

Până la sosirea forțelor de ordine însă, a observat cinci muncitori de la salubritate pe stradă și s-a gândit că le-ar putea cere lor ajutorul în schimb.

„Am strigat (la șofer – n.r.) cerând să cobor din autobuz în afara stației; odată ajunsă afară, am alergat spre ei, fiind vizibil șocată.

Au fost foarte amabili și atenți, m-au condus acasă oferindu-mi apă, liniștindu-mă și asigurându-se că sunt în siguranță”, a mai precizat Mihaela.

„Eram terorizată, convinsă că mă vor înjunghia. Agresiunile, din păcate, se întâmplă; ceea ce face diferența este cine ne este alături când acestea au loc.

Șoferul făcea un serviciu public, era un bărbat în jurul vârstei de 50 de ani, solid, care, după înfățișare, ar fi putut fi chiar bodyguard la club.

Nu pot să cred că a fost intimidat de doi băiețași; dacă ar fi vrut, ar fi putut să-i determine să coboare.

Aș fi putut fi fiica lui; mă întreb dacă, odată ajuns acasă, și-a dat seama cum comportamentul său m-a pus în pericol, dacă s-a întrebat ce s-a întâmplat cu mine, dar nu cred”, a conchis românca noastră.