Româncă din Italia bătută de soț pentru că nu a găsit prânzul pregătit. Femeia a fugit desculță 7 km pentru a-l denunța

O româncă din Italia a fugit 7 kilometri desculță pe câmpurile agricole din localitatea italiană Mezzano, provincia Viterbo din Lazio, pentru a-și denunța soțul violent. Bărbatul, de origine română și el, o bătuse pe femeie după ce s-a întors acasă pentru a lua masa de prânz și nu a găsit nimic pregătit.

„Doamna, după ce a mers 7 kilometri pe jos fără încălțăminte, a ajuns la noi cu ajutorul unui șofer căruia i-a cerut să o aducă cu mașina”, a povestit, pentru ziarul local Corriere di Viterbo, comandantul carabinierilor din localitatea Farnese, situată în aceeași provincie.

Dramaticul episod s-a petrecut în dimineața zilei de joi, 13 ianuarie 2022, mai precizează sursa citată.

„Era turbată, plină de sânge, avea obrazul umflat și hainele rupte. Ne-a cerut ajutor, spunându-ne că, cu câteva ore înainte, fusese bătută de soț. Bărbatul se întorsese acasă de la muncă la 11:30 și s-a înfuriat pentru că ea nu gătise încă prânzul. La un moment dat, femeia a reușit să sune la 112, dar soțul i-a smuls telefonul din mână și l-a aruncat în focul șemineului”, a mai relatat carabinierul.

Din cele povestite de femeie reiese că aceste violențe se petreceau de circa 10 ani, de când s-au căsătorit, dar nu l-a denunțat niciodată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Cei doi copii, un băiat de 11 ani și o fată de 15 ani, nu se întorseseră încă de la școală, iar ea a fugit înainte ca aceștia să ajungă acasă. De teamă să nu fie bătută din nou, când a ieșit din casă, femeia a luat cu ea și un cuțit, iar bărbatul a pus mâna și el pe un cuțit și a început să o urmărească, dar după puțin timp s-a întors în locuință”, a adăugat militarul italian.

La sosirea carabinierilor la casa familiei de români, situată pe un teren agricol izolat deținut de un antreprenor pe nume Pietro Camilli, pentru care conaționalii noștri lucrau, bărbatul le-a spus acestora că „eu de aici nu mă mișc, faceți un abuz”.

„Totul în fața copiilor, care erau dezorientați. Eram în cinci și nu am reușit să-i punem cătușele, fiindcă opunea rezistență pasivă până când unul dintre copii nu a urcat în mașină împreună cu el. În plus, percheziționând locuința, am găsit trei sticle de bere goale și stropi de sânge. Referitor la asta, bărbatul ne-a spus inițial că era sânge de animal domestic, dar a recunoscut apoi că aparținea soției sale”, a încheiat carabinierul.

Oamenii legii au găsit, de asemenea, tot în locuința conaționalilor noștri, și o pușcă de vânătoare cu cinci cartușe de calibrul 16, pentru care bărbatul nu deținea permis.

Soțul violent, apărat de avocatul Enrico Valentini, a ajuns în fața unui judecător în cursul zilei de ieri și a primit un ordin de interdicție pentru a se mai apropia de soție și copii. Angajatorul celor doi soți a pus la dispoziția româncei și a celor doi minori un apartament aflat la circa 30 de kilometri distanță, în timp ce bărbatul a rămas în casa de pe terenul agricol deținut de antreprenorul italian, monitorizat fiind de o brățară electronică.

Următoarea înfățișare în fața judecătorului va avea loc pe 18 ianuarie, mai scrie ziarul local.

@rotalianul