Româncă din Italia bătută de soț pentru că nu a găsit prânzul pregătit. Femeia a fugit desculță 7 km pentru a-l denunța

O româncă din Italia a fugit 7 kilometri desculță pe câmpurile agricole din localitatea italiană Mezzano, provincia Viterbo din Lazio, pentru a-și denunța soțul violent. Bărbatul, de origine română și el, o bătuse pe femeie după ce s-a întors acasă pentru a lua masa de prânz și nu a găsit nimic pregătit.

„Doamna, după ce a mers 7 kilometri pe jos fără încălțăminte, a ajuns la noi cu ajutorul unui șofer căruia i-a cerut să o aducă cu mașina”, a povestit, pentru ziarul local Corriere di Viterbo, comandantul carabinierilor din localitatea Farnese, situată în aceeași provincie.

Dramaticul episod s-a petrecut în dimineața zilei de joi, 13 ianuarie 2022, mai precizează sursa citată.

„Era turbată, plină de sânge, avea obrazul umflat și hainele rupte. Ne-a cerut ajutor, spunându-ne că, cu câteva ore înainte, fusese bătută de soț. Bărbatul se întorsese acasă de la muncă la 11:30 și s-a înfuriat pentru că ea nu gătise încă prânzul. La un moment dat, femeia a reușit să sune la 112, dar soțul i-a smuls telefonul din mână și l-a aruncat în focul șemineului”, a mai relatat carabinierul.

Din cele povestite de femeie reiese că aceste violențe se petreceau de circa 10 ani, de când s-au căsătorit, dar nu l-a denunțat niciodată.

„Cei doi copii, un băiat de 11 ani și o fată de 15 ani, nu se întorseseră încă de la școală, iar ea a fugit înainte ca aceștia să ajungă acasă. De teamă să nu fie bătută din nou, când a ieșit din casă, femeia a luat cu ea și un cuțit, iar bărbatul a pus mâna și el pe un cuțit și a început să o urmărească, dar după puțin timp s-a întors în locuință”, a adăugat militarul italian.

- Continuarea articolului după publicitate -

La sosirea carabinierilor la casa familiei de români, situată pe un teren agricol izolat deținut de un antreprenor pe nume Pietro Camilli, pentru care conaționalii noștri lucrau, bărbatul le-a spus acestora că „eu de aici nu mă mișc, faceți un abuz”.

„Totul în fața copiilor, care erau dezorientați. Eram în cinci și nu am reușit să-i punem cătușele, fiindcă opunea rezistență pasivă până când unul dintre copii nu a urcat în mașină împreună cu el. În plus, percheziționând locuința, am găsit trei sticle de bere goale și stropi de sânge. Referitor la asta, bărbatul ne-a spus inițial că era sânge de animal domestic, dar a recunoscut apoi că aparținea soției sale”, a încheiat carabinierul.

Oamenii legii au găsit, de asemenea, tot în locuința conaționalilor noștri, și o pușcă de vânătoare cu cinci cartușe de calibrul 16, pentru care bărbatul nu deținea permis.

Soțul violent, apărat de avocatul Enrico Valentini, a ajuns în fața unui judecător în cursul zilei de ieri și a primit un ordin de interdicție pentru a se mai apropia de soție și copii. Angajatorul celor doi soți a pus la dispoziția româncei și a celor doi minori un apartament aflat la circa 30 de kilometri distanță, în timp ce bărbatul a rămas în casa de pe terenul agricol deținut de antreprenorul italian, monitorizat fiind de o brățară electronică.

Următoarea înfățișare în fața judecătorului va avea loc pe 18 ianuarie, mai scrie ziarul local.

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos