Româncă din Italia bătută de soț și fiu timp de 10 ani. „O infamă ce trebuie pedepsită”

Un bărbat italian, în vârstă de 46 de ani și originar din Catania, a fost condamnat la 8 ani de închisoare și plata unei amenzi de mii de euro, pentru că și-a bătut soția, o româncă de 40 de ani, timp de mai bine de un deceniu, informează ziarul Corriere della Sera.

Potrivit sursei citate, bărbatului nu-i era de ajuns că o supunea el însuși violențelor pe conaționala noastră, dar îl convingea și pe unul dintre fii lor să-i aplice mamei sale același tratament, fiindcă este „o infamă ce trebuie pedepsită”.

Bărbatul italian ajunsese la închisoare de mai multe ori în trecut pentru diferite jafuri, iar una dintre infracțiunile de acest gen a comis-o chiar și împotriva soției sale.

Era noaptea zilei de 30 iunie 2016 când, după un jaf executat într-un magazin din centrul istoric al orașului Rimini (Emilia-Romagna), unde cei doi soți locuiau, italianul s-a întors acasă și a pus țeava unui pistol în pieptul soției sale, obligând-o astfel să-i dea toți banii. Femeia s-a conformat, iar el a dispărut apoi complet.

Cu doi ani înainte, în 2014, conaționala noastră a descoperit că soțul ei, cu care era căsătorită încă din 2004, o înșela și i-a cerut explicații, iar el i-a răspuns prin lovituri cu pumnii și picioarele. Românca a ajuns astfel la secția Urgențe pentru a primi îngrijiri medicale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul italian l-a convins și pe cel mai mare dintre cei doi fii ai lor, care era adolescent, să-și maltrateze mama. La un moment dat, femeia s-a văzut amenințată cu moartea de fiul ei, acesta spunându-i clar mamei sale că „sunt mai rău decât tata!”

Cu altă ocazie, fiul a furat 100 de euro din portofelul mamei, iar când femeia l-a certat, soțul i-a luat apărarea băiatului și a început s-o lovească tot pe româncă.

De multe ori, conaționala noastră era constrânsă să doarmă pe balcon pentru a evita violențele și umilințele la care era supusă de soțul și fiul ei, mai scrie sursa citată.

În urma unei percheziții efectuate cu ani în urmă de carabinieri în locuința familiei italo-română, fiindcă au descoperit că soțul și fiul cel mare al româncei ascundeau zeci de grame de substanțe interzise, femeia le-a cerut acestora să o ducă într-o structură protejată, apoi a depus un denunț împotriva partenerului ei.

Judecătorul pentru audiențe preliminarii a dat ordin imediat ca bărbatul italian să fie arestat, acesta fiind trimis apoi în judecată și, în urma unui proces penal împotriva sa, a fost condamnat în urmă cu câteva zile la 8 ani de închisoare pentru toate aceste violențe.

Italianul este obligat, de asemenea, să plătească și o amendă de 9.000 de euro.

Românca noastră și-a refăcut viața între timp cu un alt bărbat, care a ajutat-o foarte mult pentru a trece peste acest proces dureros, mai scrie presa italiană.