Româncă din Italia, campioană mondială la „Pizza in teglia”. A întrecut 770 pizzeri de top

O româncă rezidentă la Ascoli Piceno (Marche) a câștigat la cea de-a XIX-a ediție a Campionatului mondial de pizza care s-a desfășurat la Parma locul întâi la categoria „Pizza in teglia”. Camelia Rusu a concurat alături de alți 770 de pizzeri veniți din peste 40 de țări, precizează Perugia Today.

Camelia are 36 de ani, este căsătorită și recent s-a mutat la Ascoli, din Anagni, provincia Frosinone (Lazio). Ea a învățat să facă pizza în pizzeria de familie deținută de soacra sa.

Recent, conaționala noastră a triumfat devenind campioană mondială la „Pizza la tigae” cum s-ar traduce în limba română, adică pizza care se coace în cuptoare electrice și se vinde apoi „la bucată”, în funcție de cât dorește clientul.

Exemple de „pizza in teglia”

Românca a avut o concurență puternică, iar când au fost anunțat câștigătorul a rămas surprinsă auzindu-și numele: „Nu m-aș fi gândit niciodată să depășesc pizzeri de top, 770 mai exact, veniți din peste 40 de țări din întreaga lume. Când mi-am auzit numele nu mi-a venit să cred, mai ales că sunt practic o necunoscută în acest domeniu, chiar dacă fac pizza de 15 ani încoace”.

Ea a mărturisit că „făina stă la baza unei pizze de calitate, apoi cu siguranță umplutura, prelucrarea și modul de coacere ridică nivelul produsului”. Ca planuri de viitor Camelia Rusu plănuiește să-și deschidă un restaurant la Ascoli Piceno.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI