Româncă din Italia, candidată la titlul de cel mai bun barman din oraș

În orașul Forlì din regiunea Emilia Romagna, un concurs captivant își dezvăluie protagoniștii.

Inițiativa, susținută de Confcommercio, Fipe și Estados Cafè, își propune să desemneze cel mai bun barman din Forlì și împrejurimi. Recent, două candidate au atras atenția și au câștigat sprijinul cititorilor și al clienților.

Una dintre cele două este românca Oana Vornicu, stabilă în Italia de 11 ani, informează Il Resto del Carlino.

În prezent, ea ucrează de doi ani și jumătate la „Caffè Centrale Kiss Emma”, situat în Piazza Don Mario Ricca Rosellini, din cartierul Cava.

Conform sursei citate, Oana a evidențiat importanța interacțiunii cu clienții și a unei abordări egalitare:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Frumusețea muncii mele? Oamenii! Totul depinde de oameni, ei sunt cei care te fac să te simți bine.” a declarat ea.

Pentru Oana, cheia succesului în meseria de barmaniță este gentilețea și tratarea tuturor clienților în mod egal, indiferent de aspectul sau naționalitatea lor.

Pe de altă parte, italianca Lucia Di Maio, cu aproape 15 ani de experiență ca barmaniță este apreciată la „La Loggia”, situată inițial pe Corso Garibaldi și acum pe Corso della Repubblica, în centrul istoric al Forlì.

Originară din Portico, Lucia s-a mutat în Forlì după ani de navetă. Descoperirea că a primit voturi ca cel mai bun barman din oraș a surprins-o plăcut: „Sunt emoționantă, e superb ceea ce mi se întâmplă, nu mă aștepta!” a comentat ea.

- Continuarea după publicitate - zandra.ro%20

Ea și-a exprimat afecțiunea față de interacțiunea cu publicul și plăcerea de a servi clienții dimineața, evidențiind calitatea produselor de sezon și a rețetei secrete de panna gelato.

Pentru ambele bariste, cordialitatea, zâmbetul și capacitatea de a înțelege nevoile clienților sunt esențiale pentru a fi o barmaniță de succes.

Deși este prea devreme pentru a stabili un clasament definitiv, numele Oanei și Luciei sunt deja în lumina reflectoarelor, grație voturilor cititorilor.

În săptămânile următoare, alți concurenți vor fi evidențiați pe măsură ce intră în competiție. Concursul încă nu și-a desemnat câștigătorul, dar interesul și entuziasmul cresc pe măsură ce se apropie finalul.