O româncă din Italia care lucra într-un spital fura cardurile bancare ale pacienților pe moarte

O româncă în vârstă de 56 de ani, stabilită în orașul italian Florența (Firenze) din regiunea Toscana, a ajuns obiectul unei anchete declanșate de carabinieri, acuzată fiind că a furat cardurile bancare ale unor pacienți pe moarte internați în spitalul în care inculpata lucra.

Potrivit ziarului italian Il Tirreno, totul a început la data de 5 iunie 2022, când o pacientă bolnavă de COVID, internată în spitalul Santo Stefano din Prato, a decedat.

În aceeași zi, însă, tatăl victimei a observat că cineva a folosit cardul bancar al fiicei sale pentru a face cumpărături în supermarketul Esselunga situat pe via Fiorentina din aceeași localitate.

Suspectând că un angajat din spital a furat cardul bancar al fiicei decedate, bărbatul s-a dus direct la directoarea spitalului și a informat-o despre cele întâmplate, apoi au depus împreună o plângere la carabinieri pentru a descoperi cine este responsabil de acest furt.

Militarii au deschis imediat o anchetă, iar din imaginile înregistrate de camerele video de supraveghere din supermarketul menționat mai sus au descoperit că persoana care a făcut cumpărăturile cu cardul furat este o femeie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ulterioare verificări ale anchetatorilor au scos la iveală că persoana în cauză este o româncă în vârstă de 56 de ani care lucrează ca infirmieră (operatoare socio-sanitară, denumirea din Italia) în spitalul Santo Stefano.

Parchetul de pe lângă Tribunalul din Prato a emis apoi un mandat de percheziție pentru dulapul în care românca își ținea lucrurile personale în spital, dar și pentru mașina și locuința din Florența ale acesteia.

În urma perchezițiilor efectuate de carabinieri, în autoturismul personal al conaționalei noastre au fost găsite și alte carduri bancare, una dintre ele aparținând chiar unei asistente medicale din același spital, care a fost victima unui accident și a fost internată la rândul ei ca pacientă.

Cumpărăturile făcute de infirmiera română cu cardurile furate erau mereu de valoare mică, nu depășeau 25 de euro, pentru a nu fi nevoită să introducă codul PIN al cardului, au precizat anchetatorii în cadrul unei conferințe de presă ținută astăzi, 21 iunie 2022, la Prato.

De asemenea, furturile erau sistematice, iar când a fost interogată de forțele de ordine, femeia nu a știut să le spună anchetatorilor nici măcar de la cine a furat cardurile în cauză.

Totodată, militarii au mai ținut să sublinieze faptul că femeia are un salariu de 1.400 de euro pe lună, trăiește într-o casă frumoasă la Florența și are o mașină aproape nouă, deci nu avea nevoie de bani pentru a trăi.

La conferința de presă a participat și Sara Melani, directoarea spitalului din Prato, care și-a exprimat dezamăgirea cu privire la cele întâmplate și a declarat că infirmiera va fi suspendată de la locul de muncă.

Conferința de presă ținută de carabinierii din Prato. Foto: Il Tirreno

Pentru faptele sale, românca riscă o pedeapsă cu închisoarea între 1 și 5 ani, conform articolului 444 din Codul Penal italian.