O româncă din Italia care lucra într-un spital fura cardurile bancare ale pacienților pe moarte

O româncă în vârstă de 56 de ani, stabilită în orașul italian Florența (Firenze) din regiunea Toscana, a ajuns obiectul unei anchete declanșate de carabinieri, acuzată fiind că a furat cardurile bancare ale unor pacienți pe moarte internați în spitalul în care inculpata lucra.

Potrivit ziarului italian Il Tirreno, totul a început la data de 5 iunie 2022, când o pacientă bolnavă de COVID, internată în spitalul Santo Stefano din Prato, a decedat.

În aceeași zi, însă, tatăl victimei a observat că cineva a folosit cardul bancar al fiicei sale pentru a face cumpărături în supermarketul Esselunga situat pe via Fiorentina din aceeași localitate.

Suspectând că un angajat din spital a furat cardul bancar al fiicei decedate, bărbatul s-a dus direct la directoarea spitalului și a informat-o despre cele întâmplate, apoi au depus împreună o plângere la carabinieri pentru a descoperi cine este responsabil de acest furt.

Militarii au deschis imediat o anchetă, iar din imaginile înregistrate de camerele video de supraveghere din supermarketul menționat mai sus au descoperit că persoana care a făcut cumpărăturile cu cardul furat este o femeie.

Ulterioare verificări ale anchetatorilor au scos la iveală că persoana în cauză este o româncă în vârstă de 56 de ani care lucrează ca infirmieră (operatoare socio-sanitară, denumirea din Italia) în spitalul Santo Stefano.

Parchetul de pe lângă Tribunalul din Prato a emis apoi un mandat de percheziție pentru dulapul în care românca își ținea lucrurile personale în spital, dar și pentru mașina și locuința din Florența ale acesteia.

- Continuarea articolului după publicitate -

În urma perchezițiilor efectuate de carabinieri, în autoturismul personal al conaționalei noastre au fost găsite și alte carduri bancare, una dintre ele aparținând chiar unei asistente medicale din același spital, care a fost victima unui accident și a fost internată la rândul ei ca pacientă.

Cumpărăturile făcute de infirmiera română cu cardurile furate erau mereu de valoare mică, nu depășeau 25 de euro, pentru a nu fi nevoită să introducă codul PIN al cardului, au precizat anchetatorii în cadrul unei conferințe de presă ținută astăzi, 21 iunie 2022, la Prato.

De asemenea, furturile erau sistematice, iar când a fost interogată de forțele de ordine, femeia nu a știut să le spună anchetatorilor nici măcar de la cine a furat cardurile în cauză.

Totodată, militarii au mai ținut să sublinieze faptul că femeia are un salariu de 1.400 de euro pe lună, trăiește într-o casă frumoasă la Florența și are o mașină aproape nouă, deci nu avea nevoie de bani pentru a trăi.

La conferința de presă a participat și Sara Melani, directoarea spitalului din Prato, care și-a exprimat dezamăgirea cu privire la cele întâmplate și a declarat că infirmiera va fi suspendată de la locul de muncă.

Conferința de presă ținută de carabinierii din Prato. Foto: Il Tirreno

Pentru faptele sale, românca riscă o pedeapsă cu închisoarea între 1 și 5 ani, conform articolului 444 din Codul Penal italian.

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos