Româncă din Italia care și-a denunțat soțul pentru violență domestică, dusă de acesta cu forța în România

Un român din Italia și-a obligat soția să se întoarcă în România, împreună cu cei doi copii minori ai lor, după ce aceasta l-a denunțat pentru violență domestică.

Având în vedere că bărbatul, cu inițialele numelui J.S.G. și în vârstă de 37 de ani, avea deja interdicția de a se mai apropia de soție și copii la acea dată, a fost pus sub arest cu prima ocazie care li s-a ivit polițiștilor italieni.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al Polizia di Stato, soția românului, de aceeași naționalitate ca el și cu inițiale numelui J.D.G.C., a depus o plângere împotriva lui la data de 9 aprilie 2021 la postul de poliție din localitatea Corigliano-Rossano, din provincia Cosenza, în Calabria.

Femeia le-a spus polițiștilor că a fost victima a numeroase episoade de violență din partea soțului și se temea atât pentru viața ei, cât și pentru cea a copiilor lor.

Autoritatea judiciară localî a emis apoi un ordin de restricție pe numele lui J.S.G interzicându-i astfel să se mai apropie de soția și copiii săi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Ulterior, la data de 14.04.2021, J.S.G. a ignorat măsura preventivă care-i interzicea să se apropie de casa familiei sale și de soția lui și nu numai că s-a apropiat de victimă, dar a luat-o cu forța pentru a duce-o în România, obligând-o să urce în mașina proprie, împreună cu cei doi fii, pentru a ajunge la Portul din Brindisi, unde s-au îmbarcat apoi pentru a călători spre România. Femeia, odată ajunsă în țara natală, profitând de un moment de distracție din partea soțului, a reușit să contacteze prin telefon agenții de poliție din Italia informându-i de cele întâmplate”, se precizează în comunicatul polițiștilor din Corigliano-Rossano.

În urma noului denunț făcut de conaționala noastră și a ulterioare investigații efectuate de Parchetul din Castrovillar, judecătorul pentru anchete preliminarii, Biagio Politano, a emis la data de 16 aprilie 2021 un ordin de arestare pe numele bărbatului român.

„După numeroase și neîntrerupte servicii de urmărire în locurile frecventate de JSG și la casele rudelor sale, prezente pe teritoriul italian, personalul echipei de Poliție Judiciară a Comisariatului de Poliție, a reușit să-l intercepteze ieri seară (20 mai 2021 – n.r.) împreună cu fratele său lângă casa acestuia din urmă, după ce tocmai s-a întors din România. În urma formalităților obișnuite, JSG, așa cum a ordonat autoritatea judiciară, a fost închis în penitenciarul din Castrovillari”, se arată la sfârșitul comunicatului.

Sunteți victimă sau martor la scene de violență domestică?

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.