Românca din Italia care şi-a ucis fostul soţ, de profesie avocat, are probleme grave de sănătate

Românca Mioara Bascoveanu, în vârstă de 43 de ani, a fost condamnată la 24 de ani de închisoare pentru uciderea fostului său partener, avocatul Giuseppe Cardoselli. Crima a avut loc la Anzio, regiunea Lazio, pe data de 28 octombrie 2019, când Cardoselli a fost înjunghiat de 17 ori.

Motivul crimei, după cum susține românca, a fost teama de a-și pierde custodia celor două fiice, în vârstă de 3 și 5 ani.

Deși condamnată la ani grei de închisoare, femeia se află acum într-o structură protejată din Verona, din cauza problemelor de sănătate care nu sunt compatibile cu regimul din pușcărie, informează Il Sussidiario.

Cum s-au petrecut faptele:

Mioara Bascoveanu, văduvă dintr-un mariaj anterior, a început o relație cu Giuseppe Cardoselli, un avocat civilist din Anzio, oraș situat pe litoralul Mării Tireniene, aproape de Roma. Cardoselli era și el despărțit de fosta soție, cu care avea un fiu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cei 10 ani de relație, cuplul a avut două fetițe. Custodia copiilor a fost sursa multor dispute dintre Mioara Bascoveanu și fostul ei partener.

Avocatul Cardoselli a depus mai multe plângeri împotriva ei pentru calomnie și injurii. În schimb, românca posta frecvent pe Facebook mesaje îndreptate împotriva lui Cardoselli.

În septembrie 2019, cu numai o lună înainte de a-și ucide fostul soț, românca a distribuit mai multe postări referitoare la cazul Bibbiano, și a făcut aluzii la fostul partener cu fraze ca:

„Inutile che porti l’orologio se poi il tuo ritardo è mentale” (Inutil să porți ceasul dacă întârzierea ta este mintală) și „Non si sceglie di avere una persona accanto per peggiorare la propria vita ma per migliorarla. E se l’amore non porta a questo o non è amore o è un amore malato” („Nu alegi să ai pe cineva alături ca să-ți înrăutățești viața, ci să o îmbunătățești. Și dacă dragostea nu duce la asta, ori nu este dragoste, ori este o dragoste bolnavă”).

Cuplul s-a despărțit din cauza certurilor și a viziunilor diferite asupra educației fetelor, care au fost încredințate unchilor paterni.

În ziua crimei, fetele se aflau în mașină, așteptând, când mama lor a intrat în biroul avocatului Cardoselli pentru a-i cere să se împace, lucru pe care îl făcea des.

Femeia avea asupra ei un cuțit cu lama lungă pe care l-a folosit împotriva bărbatului, în timpul unei altercații, lovindu-l mortal la gât. După crimă, a sunat la carabinieri și s-a autodenunțat.