Româncă din Italia caută 16 lucrători pentru firma sa de curățenie: „Nimeni nu vrea să lucreze în condiții legale”

O antreprenoare româncă din Senigallia, provincia Ancona, regiunea Marche, proprietara unei firme de curățenie, este în căutare de 16 lucrători pe care însă nu reușește să îi găsească: „Preferă toți să stea acasă cu venitul de cetățenie (venitul minim garantat – n.r.) decât să vină la muncă.”

Potrivit site-ului Corierre Adriatico, firma de curățenie a Mihaelei Rujoiu caută de ceva timp 16 lucrători, dar nu reușește să îi găsească. Multe persoane s-au prezentat la interviul de angajare, dar fie că unii dintre ele preferă să lucreze numai câteva luni ca să poată lua apoi șomaj, fie sunt cele care vor să lucreze „la negru”, fără un contract de muncă, pentru a nu-și pierde venitul din cetățenie, (venitul minim asigurat de statul italian).

Mihaela Rujoiu. Sursa foto: huffingtonpost.it /facebook.com

Mikela Group srl este o firmă binecunoscută în Senigallia care se ocupă cu curățenia în diverse sectoare. A fost fondată de Mihaela Rujoiu sosită în Italia în anul 1991. Mihaela a  început imediat să lucreze în acest domeniu în ciuda faptului că în România studiase destul de mult.

Și-a deschis apoi propria afacere, o firmă de curățenie cu 15 angajați și care acum ar avea nevoie de 16 colaboratori. Vrea să ofere un locuri de muncă sigure și stabile, dar nimeni nu vrea să lucreze în condiții legale.

„Am nevoie urgentă de acești oameni pentru sectorul hotelier – explică Mihaela Rujoiu – de unii dintre ei aș avea nevoie imediat, de alții din luna martie. Accept și bărbați, se descurcă bine și ei la făcut curățenie, mai ales că există și geamurile exterioare ale hotelurilor care trebuie curățate pe lângă cele interioare. Atâta timp cât sunt oameni serioși, responsabili, cu dorința de a munci, nu contează dacă e femei sau bărbat.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Despre persoanele care s-au prezentat până acum la interviu, Mihaela Rujoiu spune:

„Au venit oameni care doreau să lucreze ilegal, fără contract de muncă, dar pentru mine nu există nicidecum vreo cale să păstrez o persoană care nu este în regulă. Au mai venit cei care primesc venitul de cetățenie și nu voiau contract pentru a nu pierde banii de la stat. Nu mai vorbim de cei care vor să muncească doar câteva luni pentru a putea lua apoi indemnizația de șomaj.”

Sediul firmei Mikela Group srl se află în Via Capanna, 109/B din Senigallia, iar numerele de telefon afișate online la care pot fi contactați reprezentanții sunt 335 6538686 și 0039/071 792 2069.