Româncă din Italia denunțată de carabinieri. Primea Venitul de Cetățenie, dar trăia în România

Două femei, dintre care una de cetățenie română, au fost denunțate de carabinieri în Italia pentru înșelăciune în dauna statului și riscă acum între 2 și 7 ani de închisoare, conform art. 640 bis din Codul Penal italian.

Potrivit publicației locale Qui Como, femeia română are rezidența stabilită în localitatea Como, în timp ce cealaltă femeie este rezidentă în Carugo, ambele din Lombardia.

În cazul conaționalei noastre, anchetatorii spun că aceasta, folosindu-se de faptul că are rezidența activă încă în Italia, a depus cerere pentru a primi „Reddito di Cittadinanza” (Venitul de Cetățenie).

Cu toate acestea, după ce i-a fost aprobată cererea, femeia s-ar fi întors în România, beneficiind astfel de ajutor bănesc de la statul italian în mod ilegal deoarece legea prevede ca numai persoanele care locuiesc efectiv în Italia să primească acest ajutor.

Odată descoperită, carabinierii au denunțat-o pentru fraudă în încercarea de a obține fonduri publice, pe numele ei fiind deschis un dosar penal.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru aceeași infracțiune a fost denunțată și femeia din localitatea Carugo, în cazul ei fiind vorba însă de declarații false în cererea pentru a obține Venitul de Cetățenie.

Mai exact, inculpata a declarat că locuiește singură și nu are nicio sursă financiară, dar în realitate locuia cu un alt membru al familiei care avea venit.

Ambele femei sunt anchetate acum în stare de libertate, mai precizează sursa citată.