O româncă din Italia a devenit „badantă” pentru toți bătrânii singuri din cartierul ei. Gătește și îi invită pe toți la masă

O româncă din sudul Italiei gătește pentru toți bătrânii singuri din cartierul ei, devenind „badanta” celor singuri și neajutorați. Angela Irimia are 35 de ani și a ajuns să fie cunoscută nu doar la Ceglie Messapica, în provincia Brindisi, localitate în care trăiește de mai mulți ani, dar și în întreaga Românie după ce ziarul Libertatea i-a dedicat un amplu articol. „Bucătăria mea e foarte mică, dar se gătește mult și de toate”, a mărturisit Angela jurnaliștilor de la sursa citată.

O româncă din Italia a devenit „badantă” pentru toți bătrânii singuri din cartierul ei. Gătește și îi invită pe toți la masă. Foto: Libertatea

Angela Irimia este originară din Vaslui, dar trăiește în Italia de 11 ani. Are cinci copii, unul cu soțul italian și alți patru din căsătoria din România, pe care i-a adus unul câte unul în Italia. „Am plecat dintr-o familie, o spun fără rușine, săracă. Am învățat de copii să trăim fără părinți, să muncim noi pentru noi”, a spus Angela și de aici înțelegem mărinimia gestului său. La ora prânzului sau a cinei, întinde masa pe străduța Mammacara unde locuiește, invitând persoanele vârstnice și singure la masă.

„Sunt persoane care nu mai au pe nimeni și eu fac mâncare pentru toți. Aici mă știe lumea de o bună bucătăreasă, vin toți după mirosul de la bucătărie și îmi spun: ‘Mamma mia, Angela, cosa hai cucinato oggi?’ (Mamă, Angela, ce ai gătit azi?) Suntem noi deja mulți, mai sunt bătrânii de pe stradă, e aproape ca la o cantină, ca la un restaurant. Sunt zile în care gătesc și pentru 20 de oameni, pot să fac o pomană. Bucătăria mea e foarte mică, dar se gătește mult și de toate”, a povestit românca noastră.

Angela lucrează de obicei în gospodărie sau la alte persoane care o cheamă în ajutor. Se trezește foarte devreme, astfel încât până la ora 8 de dimineață mâncarea este gata. Paste fel de fel, sosuri cu carne, fructe de mare, „minestre” (ciorbe) îi așteaptă pe cei aproximativ 20 de meseni la masa de prânz: „Sărăcia te învață multe”, a spus Angela și se pare că, mai mult ca orice, pe ea a învățat-o să fie o bucătăreasă bună și un om cu suflet mare!

Articolul de la Libertatea îl puteți citi aici.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI