Româncă din Italia dispărută fără urmă după ce a ajuns în stare gravă la spital. Apelul disperat al fiicei sale din Germania

ACTUALIZARE 5 AUGUST 2020

Alexandra tocmai ne-a anunțat că a găsit-o pe mama ei, mulțumind totodată tuturor celor care s-au implicat pentru a ajuta-o în această situație.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Alina Ticu, o femeie română rezidentă în provincia italiană Brescia, a ajuns vineri, 31 iulie 2020, la spital și apoi a dispărut fără urmă, iar fiica ei o caută acum cu disperare. Autoritățile italiene și cele românești nu o ajută mai deloc însă, având în vedere că fata Alinei se află în Germania la ora actuală.

„Este dispărută din ziua de vineri. Tot ce știu este că atunci a ajuns la spital în stare gravă, iar acum nu se mai află acolo. Cei de la spital nu dau informații, politia nici atât, am sunat și la ambasadă și la 112, nu ma ajută nimeni”, a scris fiica Alinei, Alexandra Ticu, într-o postare pe Facebook.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Contactată telefonic de redacția noastră, Alexandra ne-a relatat că a aflat despre dispariția mamei sale de la concubinul Alinei, un bărbat tot de naționalitate română care spune că femeia a fost dusă la Urgențe în stare gravă în cursul zilei de vineri, apoi a dispărut pur și simplu din spital. Cu toate acestea, când Alexandra sună la spital, informațiile pe care le primește sunt contradictorii.

„Tot ce știu e că a ajuns la spital (Pronto Soccorso Iseo – n.r.), dar nu știu motivul, nu știu de ce și nu știu cum, dacă s-a dus singură sau a fost luată cu ambulanța. Asta mi-a spus și mie bărbatul cu care locuiește, mi-a spus că i s-a făcut rău și a dus-o la spital, alte detalii nici el nu a știut să-mi dea. Am sunat și la spital, și la poliție și nu mi se spune nimic, așa că am făcut postarea pe Facebook, poate cineva o vede”, ne-a declarat fiica Alinei.

„De la spital mi se spune ba una, ba alta. Am sunat la ei de sâmbătă până azi în continuu. Ba mi se spune că este internată în stare gravă, ba că nu a fost acolo deloc, ba că a fost externată. Am sunat și la Ambasadă. Prima oară am vorbit cu o doamnă și mi-a spus că nu mă poate ajuta fără mai multe detalii, a doua oară am vorbit cu un domn și mi-a spus să meargă o rudă de gradul întâi la Poliție în România și să depună plângere. Am să fac asta cu sora mamei mele. Între timp am contactat un avocat și o să-ncerc să depun plângere prin el la carabinieri în Italia”, ne-a mai spus Alexandra.

Oricine are informații despre Alina Ticu este rugat să o contacteze pe fiica ei, Alexandra, la numărul de telefon +49 151 714 65092 pentru a ajuta-o să o găsească.

Alina Ticu, 41 de ani, dispărută din provincia Brescia. Foto: Facebook

Alina are 41 de ani, 1,70 metri înălțime, circa 55 de kilograme, ochi căprui, păr negru spre roșcat și în momentul dispariției se pare că era îmbrăcată în pantaloni scurți, maieu și nu avea nici măcar papuci în picioare. De asemenea, nu avea nici documentele de identitate cu ea sau telefonul, ne-a mai transmis Alexandra.